Updated on December 20, 2020
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΣΙΡΟΠΙ 500 ml νερό 800 γραμ.ζάχαρη 150 γραμ.μέλι 3 στικ κανέλλας 3 γαρύφαλα 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση ΜΕΙΓΜΑ 1ο 400 ml χυμό πορτοκάλι 400 ml σπορέλαιο 180 ml ελαιόλαδο 50 γραμ. ζάχαρη άχνη 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα 1/4 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι γλυκού σόδα 2 πορτοκάλια ξύσμα
ΜΕΙΓΜΑ 2ο 1 κιλό αλεύρι 200 γραμ.σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ; Για το σιρόπι βάλτε σε ενα κατσαρόλι το νερό,την ζάχαρη,την κανέλα,τα γαρύφαλα και το κομμένο πορτοκάλι ανακατέψτε και βράστε.Κατεβάστε απο την φωτιά ρίξτε το μέλι ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.Προθερμάστε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου.Σε ένα μπόλ βάλτε τα υλικά του 1ου μείγματος το χυμό πορτοκάλι,το σπορέλαιο,το ελαιόλαδο,την ζάχαρη άχνη,την κανέλα,το μοσχοκάρυδο,τη σόδα,το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατέψτε.Πάρτε το μπόλ του 1ου μείγματος και προσθέστε το στο μπόλ του 2ου μείγματος και ανακατέψτε για 15 δευτερόλεπτα.Πλάστε τα μελομακάρονα τοποθετήστε τα στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά.Βγάλτε τα όπως είναι καυτά και ρίξτε τα στο σιρόπι μελιού.