Posted on December 22, 2020
Μελομακάρονα
240 γραμ ηλαιολαδο
240 γραμ χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1κ.γ.λ κοφτό σόδα μαγειρικής
200 γραμ ζάχαρη
1 κοφτό κ.γ.λ γαρίφαλο
2 κοφτά κ.γ.λ.κανέλα
ξύσμα απο δύο πορτοκάλια
900 γραμ αλεύρι γ.ρχ.
2 κοφτά κ.γ.λ μπέικιμ πάουντερ
Για το σιρόπι.
400 γρανμ ζάχαρη
400 γραμ νερό
400 γραμ μέλι
1/2 λεμόνια
αλεσμένο καρίδι
κόστισε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν σε μπόλ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αλλο μπόλ βάλε το ελαιόλαδο ,το ηλιέλαιδο ,τη ζάχαρι, την κανέλα,το γαρύφαλλο,το ξύσμα του πορτοκαλιού. Με το σύρμα τα ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλίθει και να λιώσει η ζάχαρη .Διάλυσε τη σόδα στο χυμό ανακάτεψε και ρίξε μέσα στο αλεύρι .Πλάστε τα μελομάκαρονα και ψίστα για 25 στους 180 βαθμούς .Άστα να κρυώσουν βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράστα .Σιροπιάστε τα μελομακάρονα και πασπαλίστε με καρίδια.
Καλή όρεξη