ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συστατικά:

195 γρ. biscotti με αμύγδαλα

250 γρ. μπισκότα τύπου πτι - μπερ

100 γρ. καρυδόψιχα

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ. κακάο, + έξτρα για το σερβίρισμα

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

20 γρ. κονιάκ

Μέθοδος Εκτέλεσης:

 

  • Τοποθετούμε μία μεμβράνη σε μία φόρμα διαστάσεων 23x10 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα της. Φροντίζουμε να περισσεύει μεμβράνη έξω από την φόρμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια, τα σπάμε όλα μαζί με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο να είναι πολύ μαλακό) και το κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και στο τέλος τα μπισκότα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μέχρι να ονογενοποιηθεί όλο το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
  • Πιέζουμε καλά το μείγμα να πάει παντού και σκεπάζουμε την πάνω μεριά με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.
  • Κορμός σοκολάτας (χωρίς μίξερ) Συνταγή | Άκης Πετρετζίκης

Leave a Reply