Η κλιματική αλλαγή έρχεται και θα μείνει!❗

Η κλιματική αλλαγή έρχεται και έχει είδη προκαλέσει κάποια σημαντικά προβλήματα. Καλωσήρθατε στο blog μας και ελπίζουμε να σας αρέσει το νέο μας άρθρο που γράψαμε με την φίλη μου την Αντι (Αντιγόνη) για την κλιματική αλλαγή.

Από πού προέρχεται η κλιματική αλλαγή και ποιες είναι η συνέπειες της:

Όπως φαντάζεστε για αυτό το φαινόμενο φταίμε εμείς, οι άνθρωποι. Από πού προέρχονται λοιπόν; Το μεθάνιο και  το φαινόμενο του θερμοκηπίου φταίνε για την κλιματική αλλαγή. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου προέρχεται συνήθως όταν καίμε ασταμάτητα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, λιγνίτη, φυσικό αέριο κτλ.) αλλά για να ταξιδέψουν τα τρόφιμα από την μια χώρα στην άλλη. Επίσης για να διατηρηθούν κάποια τρόφιμα π.χ. το καρπούζι που βγαίνει το καλοκαίρι για αν παράδειγμα να διατηρηθεί ως το χειμώνα. Τώρα ας μιλήσουμε για το ο μεθάνιο. Το μεθάνιο βγαίνει όταν εκτρέφουμε αγελάδες 🐮 για το γάλα τους αυτό κάνει τις αγελάδες να κάνουνε έναν αηδιαστικό ήχο από ένα  ευαίσθητο ήχο τους σώματος τους και να ρεύονται. Αν και το μεθάνιο είναι πιο ισχυρό από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, υπάρχει πολύ λιγότερο στη γη. Αυτά τα δύο αέρια σχηματίζουν την κλιματική αλλαγή.

Ποιες είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής:

Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αλλάξει ήδη τον πλανήτη μας και αυτό δεν είναι καλό. Ένα πρόβλημα είναι πως λιώνουνε οι πάγοι του Νότιου και Βορείου πόλου με συμπέρασμα να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας με αποτέλεσμα τα ζώα που ζουν εκεί να μην έχουν σπίτι 🏘 όμως αυτό θα στοιχήσει και στην ανθρωπότητα γιατί πόλεις και χώρες θα είναι κάτω από το νερό. Αλλά θα ανέβει και η θερμοκρασία της γης.

Πώς να την σταματήσουμε:

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή θα τελειώσει σε 7,8 δισεκατομμύρια χρόνια ❗Άλλα μπορούμε με απλές καθημερινές ενέργειες να την μειώσουμε. Όπως λέμε και πιο πριν να μην τρώμε τα φρούτα όταν δεν είναι η εποχή τους και να αποφεύγουμε να τρώμε φρούτα που ταξιδεύουν τροφοχιλιόμετρα   μακριά.

Αυτό ήταν το άρθρο μας και ελπίζω να σας άρεσε μπορείτε να δείτε τα άλλα άρθρα μας αλλά και σας παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο και στείλτε και τον σύνδεσμο στους φίλους σας.

Eco team

Think about earth think about us🌱

One thought on “Η κλιματική αλλαγή έρχεται και θα μείνει!❗

Leave a Reply