Διακοπές στην Σαχαρα

Οταν η έρημος Σαχάρα ήταν καταπράσινη -Γεμάτη άγρια ζώα και έντονη βλάστηση  - iefimerida.gr

 

Ήρθε και θα μείνει

Ιός, Μάσκα Προσώπου, Coronavirus, Μάσκα

Πριν απο λίγα χρόνια εμφανίστηκε και στην Έλλαδα ο κορωνοϊός.Ένας ιός που μας εγκλώβισε στα σπίτια μας , δεν μας άφησε να πάμε σχολείο ,να παίξουμε με τους φίλους μας ,ακόμη και βγούμε στην φύση.Αυτός ο ιός μας υποχρέωσε να φοράμε μασκα και να απομακρυνόμαστε απο τους άλλους.Ήρθε πριν απο δύο χρόνια και ελπίζουμε να φύγει σύντομα. Όμως όλοι ξέρουμε πως ήρθε και θα μείνει ! 

Αιμιλιανή

Παναγιώτα 

 

Δείτε τι φοβερό έγινε

Ξημερώματα  Δευτέρας έγινε το  φοβερό φαινόμενο που όλα  τα παιδιά αγαπούν.  Επιτέλους  οι  κάτοικοι της  Χαλκίδας είδαν μια λευκή  μέρα.  Δεν  έχουν  την  ίδια γνώμη οι κάτοικοι της   Αττικής οδού. Που  επί 20  ώρες ήταν  εγκλωβισμένοι στο χιόνι.  Τέλος  επί 48  ώρες  οι κάτοικοι των προαστίων της  Αθήνας μείναν  χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Έλσα  Μυρσίνη  Σαμπρίνα

”Ο κόσμος θα τελειώσει;…”

Στις μέρες μας ο κορονοϊός έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους συνανθρώπους μας αλλά και για εμάς τους ίδιους . Αν βέβαια φοράμε τις μάσκες υψηλής προστασίας και τηρούμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα είμαστε ασφαλείς. Τελικά ένας ιός άλλαξε τόσο πολύ την ζωή μας. Επίσης τώρα πια έχει γίνει κομμάτι της.

Αντωνία , Ελίνα

 

Μήπως το Διαδίκτυο κρύβει τέρατα ;

Warning, Alert, Detected, Malware

Προχθές 8/2/2022 ήταν η παγκόσμια ημέρα Ασφάλειας του Διαδικτύου. Τα πιο σημαντικά που πρέπει να ξέρουν όλα τα παιδιά , δεν πρέπει να δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία. Ενημερώνουμε πάντα τους γονείς μας για οτιδήποτε κάνουμε στο Διαδίκτυο. Τέλος , προτιμάμε πάντα τους αληθινούς φίλους κι όχι τους διαδικτυακούς. Χωρίς να είναι κακό το διαδίκτυο.

-ΑΙΜΙΛΙΟΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ-ΜΑΡΤΙΝ

Παιδιά μας προστατεύουν από ψηλά

Κάθε χρόνο πεθαίνουν εκατοντάδες παιδιά από αυτοκτονία ή δολοφονία. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρόσφατα ένα παιδί που το λέγανε Άλκη δολοφονήθηκε από μια παρέα αγοριών μεγαλύτερης ηλικίας, επειδή ήταν διαφορετική ομάδα στο ποδόσφαιρο. Άλλα παιδιά αυτοκτονούνε είτε επειδή τους κάνουνε bulling είτε επειδή έχασαν κάποιο οικογενειακό φίλο ή συγγενή. Όταν βλέπουμε κάτι  τέτοιο πρέπει να το σταματάμε αμέσως. Πρέπει να σταματήσουν να χάνονται παιδιά χωρίς λόγο. Λέμε όχι στις αυτοκτονίες και στις δολοφονίες.

Μίχα Δημήτρης Εύα

Τιτλος : Τα Σχολεια κλεινουν λογω…

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στην Εύβοια στις 11 Φεβρουάριου με πολύ ΧΙΟΝΙ. Λόγω του χιονιού τα σχολεία θα είναι κλειστά κατά την διάρκεια του παγετού και οι μαθητές θα κάνουν με webex.

Βασιλης,Χαρης,Γιωργος

Καλώς ορίζοντας το χιόνι

Ξημερώματα της Δευτέρας εντοπίστηκαν χιόνια στην Χαλκίδα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να πάνε στις δουλειές τους. Οι μαθητές των σχολείων της Χαλκίδας ολοκλήρωσαν τα μαθήματα τους μέσο τηλεκπαίδευσης. Επίσης μικροί και μεγάλοι το ευχαριστήθηκαν παίζοντας με το χιόνι.

Παναγιώτα Ρ.

Αιμιλιανή 

covid – the end…ελπίζουμε…

Πριν από τρία χρόνια εμφανίστηκε ένας ιός,  ο κορονοϊός που άλλαξε τις ζωές μας. Περάσαμε όλοι μία δύσκολη περίοδο αλλά μέσα από τις δυσκολίες αυτές μας δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσουμε τα απλά , καθημερινά πράγματα. Μία βόλτα στην θάλασσα, μία βόλτα με φίλους, μια ζεστή αγκαλιά. Ας φύγει ο κορονοϊός και ας μείνει στην καρδιά μας το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Εύα, Μιχαέλα, Δημήτρης