English

26η εβδ: Ολοκλήρωση δίψηφων, Φιλαναγνωσία, Εκδομή και Online Meeting!

10 εβδομάδες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς!

Τόσο έμεινε ακόμα...και φυσικά όλοι θέλουμε τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά...με κάνουν να αναρωτιέμαι: Θα προλάβω να κάνω όσα θέλω με τα πρωτάκια μου; Θα δείξει! Για άλλη μια εβδομάδα πάντως εμείς κάναμε και μάθαμε πολλά!

Στη Γλώσσα έχουμε φτάσει σε μια νέα κορυφή! Ολοκληρώσαμε τη διδασκαλία όλων των δίψηφων και των συνδυασμών ευ, αυ. Αυτό είναι ένα πραγματικά κομβικό σημείο. Πλέον, μπορούν να διαβάσουν κάθε λέξη που βγαίνει μπροστά τους! Φυσικά, θα ακολουθήσει επανάληψη και από εδώ και πέρα θα αλλάξει λίγο και ο τρόπος που θα κάνουμε αντιγραφή. Θα δώσουμε έμφαση σε γραμματική, γραπτό λόγο και αναγνωστική ευχέρια. Σας περιμένω την Παρασκευή  20/3/2026 στις 12.35 για μια σημαντική ενημερωτική συνάντηση για το πώς θα εργαστούμε από εδώ και πέρα!

👇👇👇Πατήστε το κουμπί για να διαβάσετε τα υπόλοιπα

Στην επεξεργασία της ορθογραφίας για αυτήν την εβδομάδα μιλήσαμε και για τα πρόσωπα του πληθυντικού! Σιγα σιγά ετοιμαζόμαστε για βουτιά στην γραμματική!!! Στιγμιότυπο ξέχασα να πάρω, αλλά ήταν κάπως έτσι!

Στα   Μαθηματικά δουλέψαμε πάνω σε προσθέσεις και αφαιρέσεις με δεκάδες και μονάδες και είδαμε ξανά γεωμετρικά στερεά και γεωμετρικά σχήματα. Τα Μαθηματικά μας αρέσουν πολύ και βγαίνουν αβίαστα και εύκολα οι ασκήσεις μας! Μαθηματικά μυαλά γαρ!

Την Τετάρτη είχαμε την πρώτη ανάγνωση βιβλίου από μαμά της τάξης μας. Η κ. Χρύσα διάλεξε το βιβλίο "Τα παπούτσια των άλλων" της Άλκιστη Χαλκιά  και η ιστορία που μας διάβασε έγινε αφορμή για να συζητήσουμε πώς πρέπει να μπαίνουμε στην θέση των άλλων και να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήμα τους! Ήταν μια εξαιρετικά όμορφη αλληλεπίδραση και την ευχαριστήθηκαν μεγάλοι και μικροί! Περιμένουμε και τις επόμενες προγραμματισμένες αναγνώσεις, πάντα με ορίζοντα την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου! Η φιλαναγνωσία μας χτίζεται: Η μεγαλόφωνη ανάγνωση ενεργοποιεί τη φαντασία τους και η συζήτηση την κριτική τους ικανότητα! Μα πάνω από όλα, απολαμβάνουν την ιστορία ενός βιβλίου, απλά και μόνο με το να το ακούνε και να το ευχαριστούνται!

Προετοιμαστήκαμε για την εκδρομή της Πέμπτης μιλώντας για τον υδροβιότοπο Καλλονής. Αφορμηση αποτέλεσε ένα βιντεάκι που φτιάξαμε με την περσινή Ε τάξη μου. Είδαμε πτηνά του κόλπου Καλλονής να ζωντανεύουν, να συστήνονται και να δίνουν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα για το σπίτι τους!

Μαζί με την κ. Ελένη των αγγλικών, τα μαθητούδια μας έμαθαν για τα φλαμίγκο τα ζωγράφισαν και έμαθαν να χορεύουν και να τραγουδάνε το Go, go Flamingo στα αγγλικά! Οι εικαστικές δημιουργίες τους... και που ξέρετε, ίσως μια μέρα καταφέρουμε να τις ζωντανέψουμε κι αυτές!

Την Πέμπτη ήταν η μεγάλη μέρα. Πρώτη μακρινή εκδρομή για τα πρωτάκια μας! Ξεκινήσαμε με ορνηθοπαρατήρηση στο 3ο παρατηρητήριο. Ο κ. Θανάσης, εκπαιδευτικός από τα ΚΠΕ Ευαργετούλα, μας ξενάγησε και μοιράστηκε σημαντικές πληροφορίες για τον υδροβιότοπο. Περιέγραψε στα παιδιά τη σημαντικότητα τους, την ποικιλία των πτηνών και τους τρόπους που πρέπει οι άνθρωποι να προστατεύουν τον σημαντικό αυτό βιότοπο. Όλα αυτά με τρόπο που μπορούσαν να καταλάβουν οι μικροί μαθητές μας!

Ακολούθησε το πιο διασκεδαστικό μέρος της εκδρομής! Κυάλια και τηλεσκόπιο! Οι μαθητές/τριες ανέβηκαν στο παρατηρητήριο, αναζήτησαν και εστίασαν στα φλαμίγκο και τα υπόλοιπα πτηνά που υπήρχαν σε κοντινές αποστάσεις. Μάλιστα είδαν και το βουνό από αλάτι και τους έκανε τρομερή εντύπωση! Δυστυχώς, λόγω χρόνου δεν πλησιάσαμε περισσότερο σε αυτό.

Η εκδρομή μας συνεχίστηκε με ξενάγηση στο Παλιό Ελαιοτριβείο της Αγίας Παρασκευής. Οι μαθητές είδαν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν πριν χρόνια για την παραγωγή ελαιολάδου και στο τέλος φυσικά είχαν και χρόνο για αναψυχή και παιχνίδι στον περιποιημένο περίβολο του Μουσείου. Στην εκδρομή συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Γέργος Γιώργος, Χατζηλούδη Μαρία, Καραγιάννη Ελένη, Λιάτου Γεωργία.

Η Παρασκευή μας έκλεισε την εβδομάδα ας με αλλη μια ενδιαφέρουσα συνάντηση! Είχαμε ζωντανή σύνδεση με τους φίλους μας από το Κοκκινόχωμα Καβάλας. Μέσα από το eTwinning έργο μας εστιάσαμε στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση) και 5 (Ισότητα των Φύλων) και προσεγγίσαμε το θέμα των γυναικών στις επιστήμες. Σε αυτή τη συνάντηση λοιπόν, συζητήσαμε για τον τρόπο που φτάσαμε στο τελικό συνεργατικό μας αποτέλεσμα, τι μάθαμε, τι μας άρεσε και τι μας δυσκόλεψε! Ήταν μια συνάντηση συζήτησης και αναστοχασμού της μαθησιακής μας πορείας.

Η εβδομάδα μας τελειώσε απίστευτα γρήγορα! Δεν προλάβαμε να δούμε τα συναισθήματα του ανέμου, ούτε να ολοκληρώσουμε τη διακόσμηση της πόρτας μας! Ευελπιστώ πως θα τα καταφέρουμε την επόμενη εβδομάδα! Τους έχω υποσχεθεί και σταθμούς για τα δίψηφα! Και ξέρετε....μην τάξεις σε παιδιά! Πάλι δουλειές μαζεύτηκαν!🫣🤭

Καλό Σαββατοκύριακο!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *