Χριστουγεννιάτικη τούρτα με σοκολατένια δέντρα🎂

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με σοκολατένια δέντρα🎂+🌲=

Συστατικά
Για το παντεσπάνι
  • η άχνη
  • 12 αβγά
  • 100 γρ. κακάο
Για το σιρόπι
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. ζάχαρ
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. νερό
  • 20 γρ. κονιάκ
Για την πατισερί raspberry
  • 500 γρ. γάλα
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σμέουρα (raspberries), φρέσκα
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
Για την επικάλυψη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τα δεντράκια
  • 300 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου 170 ​° C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο που έχουμε αναμείξει σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε λίγα δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τον κάδο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30x40 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα .
  • Καλό είναι να έχουμε βουτυροκακαώσει το ταψί μας.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή με τη βοήθεια ενός πιάτου διαμέτρου 20εκ. κόβουμε 2 κύκλους από το παντεσπάνι. Βάζουμε το πιάτο ή το τσέρκι στην μια γωνία του παντεσπανιού και για το δεύτερο παντεσπάνι βάζουμε το τσέρκι στην απέναντι (διαγώνια) γωνία.
  • Από το υπόλοιπο παντεσπάνι που θα μείνει σχηματίζουμε ένα 3ο παντεσπάνι το οποίο θα αποτελείται από 2 μισά κομμάτια. Για να το πετύχουμε αυτό τοποθετούμε το τσέρκι ή το πιάτο με τη διάμετρο του στην μεγάλη πλευρά του παντεσπανιού και κόβουμε ένα ημικύκλιο. Το ίδιο κάνουμε από την απέναντι του πλευρά και διαγώνια.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και τη διατηρούμε χλιαρή.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 350 γρ. γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά χωρίς να το ανακατέψουμε.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να μην κάνει γρομπαλάκια.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα της κατσαρόλας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε καλά και συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.
  • Αφού πήξει και γίνει μια παχύρευστη κρέμα, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, τα rasberries, το βούτυρο και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε την ζαχαρη άχνη κι συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σαντιγί.

Για τα δεντράκια

  • Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Σχηματίζουμε δεντράκια πάνω σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.
  • Με προσοχή βγάζουμε τα δεντράκια και με αυτά διακοσμούμε την τούρτα μας.

Στήσιμο

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι η τελευταία να διαλυθεί.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε και το κονιάκ και το ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει εντελώς.
  • Όταν κρυώσει, ραντίζουμε τα τρία παντεσπάνια μας.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω του τη μισή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και έπειτα απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι από πάνω.
  • Ρίχνουμε τη σαντιγί μας πάνω στην τούρτα μας και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνει της τούρτας.
  • Στολίζουμε με τα σοκολατένια δεντράκια και voila!!
(Akis Petretzikis)

ΜΠΙΣΚΟΤΑ με αμύγδαλα🍪🍪🍪

ΜΠΙΣΚΟΤΑ με αμύγδαλα🍪🍪🍪
 
   ΥΛΙΚΑ:
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • (αλεύρι γ.ο.χ., για το πασπάλισμισμα)
  •      ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 140ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το βούτυρο αργά σαν κορδόνι. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τα αμύγδαλα σπασμένα ή ολόκληρα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και τα χέρια μας για να καταφέρουμε να διαχειριστούμε τη ζύμη μια και είναι πολύ κολλώδης. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα, σαν καρβελάκι, με τη βοήθεια του αλευριού και το μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και το άλλο μισό μείγμα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160ο C.
  • Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα καρβελάκια σε λεπτές φέτες 1 εκ. και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
  • 45'

    Χρόνος

    Ψησίματος