Η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας παρουσιάζει μία ποικιλομορφία δεδομένων η οποία έχει εξελίξει τους διάφορους τομείς όπως τα κοινωνικά, πολιτισμικά αλλά και ηθικά ζητήματα. Αυτοί οι τομείς έχουν θετικό αλλά και αρνητικό αντίκτυπο που προβάλλουν στην κοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο επηρεάζεται η συνολική εικόνα της χωράς μας και παρουσιάζει την θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα.

Από την μία πλευρά, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ευνοϊκή θέση με την οποία ίσως καλύπτεται η πιο σκοτεινή πλευρά της. Η Ελλάδα έχει προσφέρει άσυλο σε πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους λόγο των σκληρών συνθηκών που βίωναν. Γι΄αυτό τον λόγο υπάρχει μία ετερογένεια που ίσως γίνει πιο έντονη με το πέρασμα των χρόνων και καθημερινά απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα. Μεταξύ άλλων χωρών, η Ελλάδα είναι πολλή φιλόξενη χώρα που δεν φαίνεται μόνο από το γεγονός ότι στεγάζει ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων αλλά και από το ότι φέρεται με μνημειώδης και σωστή συμπεριφορά σε όλους τους ανθρώπους, είτε για να απολαύσουν την Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό θέρετρο, είτε όχι.

Από την άλλη πλευρά, η χώρα μας διαθέτει και μία σκοτεινή πλευρά από την οποία αποδυναμώνεται το θετικό της αντίκτυπο. Το ποσοστό της εγκληματικότητας έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις παλαιότερες εποχές. Αυτό ίσως αφορά το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης καθώς κάποιοι άνθρωποι αναγκάζονται να διαπράξουν το οποιοδήποτε έγκλημα καθώς οι οικονομικές τους απολαβές δεν είναι αρκετές ώστε να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και απαιτήσεις για να ζουν μια αξιοπρεπής και ικανοποιητική ζωή. Επίσης, ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η οικονομική κρίση με αποτέλεσμα, η Ελλάδα να έχει αναγκαστεί να αυξήσει σε μεγάλο ποσοστό τις τιμές και να δυσκολεύει τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους να διασκεδάζουν ελεύθερα χωρίς να σκέφτονται το οικονομικό ζήτημα.

Τέλος, θεωρώ ότι η Ελλάδα παρόλα τα αρνητικά που διαθέτει είναι μία πολύ όμορφη και ξεχωριστή χώρα με ακμαίο πολιτισμό και σημαντικά αξιοθέατα. Είναι μία σπουδαία χώρα  με μοναδικά χαρακτηριστικά και όλοι οι Έλληνες νιώθουμε περήφανοι και τυχεροί που ανήκουμε σε μία τόσο αξιοθαύμαστη και αξιοζήλευτη χώρα.

Leave a Reply