ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

 

 

Η Ελλάδα μας είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, έθιμα, παραδόσεις και αστείρευτα επιτεύγματα σε όλους τους τομείς αναγνωρισμένα σε όλο το κόσμο. Αυτή η κληρονομιά, μας κάνει να νοιώθουμε ξεχωριστοί και ευλογημένοι και παράλληλα μας σηκώνει ψηλά, με ευθύνη και στόχο για το καλύτερο.

Στη σύγχρονη Ελλάδα όμως, ισχυροί θεσμοί κλονίζονται και προκαλούνται ρήξεις στα θεμέλια της κοινωνίας μας. Μια από αυτές τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις αποτελεί η βία και εγκληματικότητα που περίεργα άνθισαν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα κατά την πανδημία του κορονοϊού. Το αίσθημα ανασφάλειας, άγχους και φοβίας, η έλλειψη σταθερής επαγγελματικής απασχόλησης και η δυσχερής οικονομική κατάσταση, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός, η λανθασμένη ιεράρχηση βασικών αξιών, των ονείρων και των προτεραιοτήτων των ανθρώπων, αποτέλεσαν βασικά αίτια για την συσσώρευση έντονων αρνητικών συναισθημάτων.

Οι συνθήκες αυτές ανέδειξαν την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων ακόμη και της ίδιας οικογένειας και σε πολλές περιπτώσεις οδήγησε σε βίαιες συμπεριφορές και πράξεις, πρωτόγνωρες μέχρι τώρα. Σε αυτό συνετέλεσε κι ο τρόπος μετάδοσης από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σε κάποιους λειτούργησε αρνητικά και καλλιέργησε τέτοια συναισθήματα.

Ως απόγονοι ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού και μιας χώρας με ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά, ας ενώσουμε τις νεανικές μας φωνές και μέσα από τον γραπτό λόγο αλλά και με τις πράξεις μας, να βοηθήσουμε να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που υποβιβάζουν τον άνθρωπο και θίγουν βασικές αξίες.

 

 

 

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

 

Τμήμα Γ3

Leave a Reply