Η Ελλάδα υπήρξε η χώρα της δημοκρατίας. Ο πολιτισμός της και οι ιδέες της υπήρξαν η βάση πάνω στην οποία εξελίχθηκε ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος. Η ιστορία της λοιπόν που είναι γνωστή παγκοσμίως σε συνδυασμό με τη γεωγραφική της θέση αποτελούν τους λόγους που έχει αναπτυχθεί τόσο σε τουριστικό επίπεδο. Οι τουρίστες επιλέγουν έναν προορισμό με εύκρατο κλίμα, όμορφα τοπία και ενδιαφέρον πολιτισμό. Επομένως η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

   Όμως όταν δεν είσαι τουρίστας και ζεις στην Ελληνική πραγματικότητα τα πράγματα, δεν είναι τόσο εντυπωσιακά. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει  σοβαρά προβλήματα επιβίωσης για πάρα πολλές οικογένειες. Μεγάλα είναι τα ποσοστά της ανεργίας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα πολλά νέα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό, για ένα καλύτερο μέλλον και ένα καλύτερο τρόπο ζωής.  Τα οικονομικά προβλήματα και η απομόνωση των ανθρώπων οδήγησαν επίσης σε ψυχολογικά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς ηθικούς φραγμούς, γεμάτη εγκληματικότητα και ανασφάλεια. Οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, οι δολοφονίες έχουν γίνει συχνά φαινόμενα και η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι εμφανής. Η αντιμετώπιση αυτών των γεγονότων από την κυβέρνηση αρκετές φορές είναι ελαστική με αποτέλεσμα την συχνή επανάληψη αυτών των πράξεων.

   Μέσα σε όλη αυτή την νέα πραγματικότητα της Ελλάδας υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που θέλουν ένα καλύτερο κόσμο και προσπαθούν για αυτό. Αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε και δεν ανεχτούμε αυτήν την παρακμή τότε ίσως εκτός από  το ”περιτύλιγμα” με τα ειδυλλιακά τοπία θα έχουμε να προβάλουμε και πάλι τον πολιτισμό μας.

 

Leave a Reply