Ελληνικά

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά είναι μια γιορτή από την αρχαιότητα, που γινόταν για τη θεά Δήμητρα και τον θεό Διόνυσο. Σκοπός ήταν να γιορτάσει ο κόσμος την άνθηση της φύσης, την άνοιξη, το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.Αυτή τη μέρα, βγαίνουμε έξω στους αγρούς και φτιάχνουμε στεφάνια από πολύχρωμα λουλούδια τα οποία τα βάζουμε στα μπαλκόνια του σπιτιού μας ή στην εξώπορτα.

Η Πρωτομαγιά εκτός από  γιορτή προς τιμή της άνοιξης, αποτελεί και γιορτή όλων των εργαζομένων. Η Εργατική Πρωτομαγιά ή Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο με διαδηλώσεις και πορείες, με σκοπό να τιμηθούν οι αγώνες των εργατών για τα δικαιώματά τους. 1η  Μαϊου του 1886, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των εργατών που ζητούσαν οκτάωρη εργασία , οκτάωρη ξεκούραση και οκτάωρο ύπνο καθώς εκείνη την εποχή οι εργάτες αναγκάζονταν να δουλεύουν αμέτρητες ώρες ακόμα και τις Κυριακές.

Με αυτή την κατάσταση λόγω  του κορωνοϊού δεν μπορούμε να την γιορτάσουμε όπως τα άλλα χρόνια. Μάλλον θα τη γιορτάσουμε στο σπίτι όπως και το Πάσχα.

2 σχόλια

  1. Τέλειο άρθρο!!!!

  2. Χρήστο πάρα πολύ ωραίο το άρθρο σου! Μας πληροφορεί ολοκληρωμένα για την Πρωτομαγιά. Χωρίς να το ξέρεις , το άρθρο σου θα μας βοηθήσει όλους για το project της Πέμπτης που ετοιμάζω για την Άνοιξη και την Πρωτομαγιά. Να είσαι καλά! Και οι φωτογραφίες πολύ πετυχημένες. Μπράβο!

Αφήστε μια απάντηση