Posted on March 10, 2022
Ένα υγιεινό και ένα ανθυγιεινό φαγητό
Χωριάτικη σαλάτα
Μιλάμε για τη δημοφιλέστερη ελληνική σαλάτα, γνωστή παγκοσμίως. Περιλαμβάνει ντομάτες, κρεμμύδι, αγγούρια, ελιές και φέτα, ενώ «ραντίζεται» με άφθονο ελαιόλαδο και ξύδι. Όλα αυτά τα υλικά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και θεωρούνται βασικά υλικά της ελληνικής κουζίνας. Τα λαχανικά στη σαλάτα την καθιστούν υψηλή σε φυτικές ίνες. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν επίσης πολλά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και κάλιο. Οι ελιές και το ελαιόλαδο περιέχουν υγιή μονοακόρεστα λίπη. Αυτά τα λίπη μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και να μειώσουν τη φλεγμονή. Η φέτα που τοποθετείται συνήθως πάνω στη σαλάτα είναι ένα άλλο βασικό υλικό της Ελληνικής κουζίνας. Η φέτα παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Είναι καλή για τα οστά σας, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, πρωτεΐνη και φωσφόρο. Στην πραγματικότητα, περιέχει περισσότερο ασβέστιο από τα περισσότερα τυριά.
Πατατάκια
Τα πατατάκια τηγανίζονται για πολύ ώρα σε ακόρεστα λίπη. Αυτό τα κάνει να έχουν υψηλή περιεκτικότητα χοληστερόλης και έχει ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
One Comment on “Ένα υγιεινό και ένα ανθυγιεινό φαγητό”
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Μπράβο Έκτορα!Τέλειο