Ελληνικά

“Ημερίδα Διάχυσης και Δικτύωσης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα– eTwinning” 20-06-2023

Το eTwinning και γενικότερα τα ευρωπαϊκά προγράμματα προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για την υλοποίηση διδακτικών σχeδιασμών δημιουργικής μάθησης. Οι εκπαιδευτικοί αλλά κυρίως οι μαθητές/τριες μέσα από τη συμμετοχή τους με όχημα τη συνεργασία και την επικοινωνία με τα σχολεία των άλλων περιοχών και χωρών, προχωρούν πέρα από τα στενά όρια της τάξης ενώ το μάθημα αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση. Το eTwinning καθώς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν μια γέφυρα προς την Ευρώπη υποστηρίζοντας τους/τις μαθητές/τριες να διαμορφώσουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα ενός ενεργού πολίτη. Στο πλαίσιο αυτών των διαπιστώσεων, η Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργάνωσε την Επιμορφωτική Hμερίδα με τίτλο:

"Ημερίδα Διάχυσης και Δικτύωσης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα– eTwinning"

την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος (Αιθ. Εκδηλώσεων). Η εκδήλωση απευθύνθηκε στις/στους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της περιοχής παιδαγωγικής ευθύνης της Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ60 Χατζηγεωργιάδου Σοφίας και του Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ70 Μπασματζίδη Γεωργίου.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να αποτελέσει πλαίσιο επικοινωνίας για τη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης και πρακτικής από τους/τις εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Βασικός στόχος ήταν η ανάδειξη δυνατοτήτων συνεργασίας μέσα από την παρουσίαση εμπειριών και την ανταλλαγή ιδεών, καθώς και η δικτύωση των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών. Προσδοκούμε οι εργασίες της ημερίδας να αποτελέσουν αφορμή για τη διαμόρφωση ενός κοινού οράματος συνεργασίας μεταξύ των σχολείων για το επόμενο σχολικό έτος.

Αφήστε μια απάντηση