Καλλιέργεια Λαχανικών Στο Σπίτι …. Γιατί ;

8 Λόγοι Για Να Φτιάξετε Τον Δικό Σας Χώρο Καλλιέργειας Λαχανικών Στο Σπίτι Σας:

1. Βιολογικά λαχανικά όλο τον χρόνο χωρίς φυτοφάρμακα και επιβλαβείς ουσίες.

2. Μείωση κατανάλωσης των πλαστικών συσκευασιών, καθώς δεν θα αγοράζετε λαχανικά σε πλαστικές συσκευασίες από καταστήματα.

3. Μείωση σπατάλης λαχανικών, καθώς θα κόβετε λαχανικά όποτε θέλετε, εξατομικευμένα, χωρίς να χαλάνε στο ψυγείο σας, με αποτέλεσμα να τα πετάτε στα σκουπίδια.

4. Μειωμένο κόστος, καθώς δεν θα αγοράζετε λαχανικά, αφού θα τα καλλιεργείτε εσείς.

5. Μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, καθώς η μεταφορά λαχανικών μέσω αεροπλάνων, φορτηγών ή καραβιών ρυπαίνουν το περιβάλλον με το διοξείδιο του άνθρακα.

6. Ευαισθητοποίηση με τα θέματα της φύσης, καθώς θα βλέπετε το φυτό σας να αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα.

7. Εξάσκηση του σώματος σας με τη ενασχόληση με τον κήπο σας.

8. Εσωτερική ευχαρίστηση, καθώς θα τρώτε τα δικά σας λαχανικά που εσείς καλλιεργήσατε.

Και Τώρα Μερικά Tips !

Ένας λαχανόκηπος μπορεί να εγκατασταθεί σε ζαρντινιέρες, σε γλάστρες, σε υπερυψωμένα παρτέρια και στο χώμα του κήπου.

Σημαντικό είναι πως θα πρέπει οι συνθήκες να είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη των λαχανικών όπως, μέτρια έκθεση στον ήλιο, υγρό περιβάλλον, κατάλληλη θερμοκρασία, καλή αποστράγγιση και προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα λαχανικά καλλιέργειας για αρχάριους, είναι το μαρούλι, η πιπεριά, τα ντοματίνια, η ρόκα, το σπανάκι, το αγγούρι και το κολοκύθι.

 

Μαζί στοχεύουμε στην αγάπη για το περιβάλλον γνωρίζοντας την μέσα από την ανάπτυξη φυτών , στην μείωση του CO2 λόγω δέσμευσης του από τα φυτά , στην μείωση κατανάλωσης καυσίμων στις μεταφορές οπωρολαχανικών, στην καλαισθησία, στην εκτόνωση και την ψυχική ηρεμία, στην ομαδικότητα, στην συνεργασία  και τέλος στη μείωση χρήσης πλαστικών συσκευασιών, επομένως στην μείωση της δημιουργίας μικροπλαστικών που έχουν αρνητικές επιδράσεις στους οργανισμούς και στο περιβάλλον !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *