1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Η 1η Ιουνίου  έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού από το 1925

Εκτός από τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση το ΟΗΕ και γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου, η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα του παιδιού το 1925 από τη Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.
Τέτοιες μέρες, σελίδες ηλεκτρονικές και έντυπες προβάλλουν κατά κόρον τη δυστυχία των παιδιών, τακτοποιημένη σε νούμερα...
Εκατομμύρια παιδιά, σε ολόκληρο τον κόσμο, ζουν σε συνθήκες, όπως είναι η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, αναφέρει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, σε μήνυμά της με την  ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, όπως καθιερώθηκε η 1η Ιουνίου.
Η παιδική εργασία αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του παιδιού και έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την ανάπτυξη τους, οδηγώντας τα δυνητικά σε δια βίου σωματική ή ψυχολογική βλάβη.
Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μία ισχυρή σχέση  μεταξύ φτώχειας και παιδικής εργασίας, ενώ η  παιδική εργασία με τη σειρά της διαιωνίζει τη φτώχεια κρατώντας τα παιδιά των φτωχών μακριά από την εκπαίδευση και την προοπτική για κοινωνική άνοδο.
Αυτή η μείωση του ανθρώπινου κεφαλαίου έχει συνδεθεί με την επιβράδυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Πρόσφατη μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας έδειξε ότι η εξάλειψη της παιδικής εργασίας και η ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν οικονομικά οφέλη σχεδόν επτά φορές μεγαλύτερα από το κόστος, ως επί το πλείστον συνδεδεμένα με επενδύσεις σε καλύτερη εκπαίδευση και κοινωνικές υπηρεσίες.

Επιστρέφουμε στο σχολείο, Μένουμε υγιείς!!

 

 

 

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ, 29 Μαΐου 1453

Σαν σήμερα πριν από 567 χρόνια, πραγματοποιήθηκε η τελευταία θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν σιγήσει για πάντα οτιδήποτε θύμιζε την προηγούμενη μεγάλη αίγλη της. Ένα μικρό αφιέρωμα για να μην ξεχνάμε και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε....

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ “Η μάχη της Κρήτης”

                   

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Candiadoc

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μάνα, μητέρα, μαμά

                           

Γρήγορες και εύκολες κατασκευές:   https://pin.it/6YArS9Y                    https://pin.it/1KFJ5BU    

 

ΠΑΣΧΑ

ΠΑΣΧΑ

ΠΑΣΧΑ, ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ