How to study for the exams!!!

Γεια σας! Λοιπον, ειναι μια δυσκολη, γενικα, περιοδος των εξετασεων οποτε αποφασισα να σας δειξω καποια tips για το ευκολοτερο διαβασμα! Ας ξεκινησουμε!

    1. ΟΧΙ ΚΙΝΗΤΟ: Ειναι πολυ σημαντικο το κινητο να λειπει την ωρα του διαβασματος διοτι μας αποσπα την προσοχη! Το καλυτερο ειναι να το εχουμε σε εναν αλλο χωρο ή απενεργοποιημενο. Μολις τελειωνουμε το βραδυ για μιση ωρα δεν θα ηταν ασχημο να το εχουμε. Αλλα παντα προσεχουμε να εχουμε μετρο
    2. ΚΑΛΗ ΑΠΟΣΤΗΘΗΣΗ: Λοιπον, ξερουμε ολοι οτι στις εξετασεις υπαρχουν και θεωριτικα μαθηματα. Το υπογραμμισμα με πολυχρωμα μαρκαδορακια, στυλους ακομα και μικρα σχεδιαγραμματα βοηθαει πιο πολυ αντι για τον ορο "παπαγαλια". Ετσι καταλαβαινονται πιο πολυ και εχουμε πιο πολλες πιθανοτητες!
    3. ΕΞΑΣΚΗΣΗ: Εισαι μια μερα πριν την εξεταστικη! Καλο θα ηταν να κανεις μια επαναληψη. Μπορεις να βρεις καποια θεματα στο ιντερνετ, να ξαναδιαβασεις αυτα που εμαθες και γενικοτερα κατι απαλο. Μολις ξυπνησεις αν θες μπορεις να ξανακανεις.
    4. ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ: ΔΕΝ πρεπει να εχεις αγχος. Ειναι απολυτα φυσιολογικο το αγχος, αφου λογικα ειναι οι πρωτες σου εξετασεις! Ομως εχω καποια τιπς για να εισαι ηρεμος/η. Καταρχας, ξυπνα νωρις 7:00 ή 7:15. Περιποιησε τον ευατο σου, πλυνε το προσωπο σου, κανε ντους ή κατι χαλαρωτικο. Ντυσου με κατι ανετο, φαε το αγαπημενο σου πρωινο και ετοιμασε τι θα παρεις μαζι σου. 5 λεπτα πριν κανε και μια επαναληψη. Μολις φτασεις στον χωρο του σχολειου συζητησε με τους φιλους σου, πειτε τα νεα σας κτλ. Οταν φτασεις στην αιθουσα προσπαθησε να δωσεις τον καλυτερο σου ευατο. Μολις τελειωσεις συζητησε με καποιον αυτην την εμπειρια πως σου φανηκε. Βοηθαει!

Ευχαριστω που με αντεξατε και ελπιζω να σας βοηθησα. Καλη επιτυχια σε οσες γραφους και θα τα ξαναπουμε συντομα!

Leave a Reply