Ζαμπονοτυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια.

  1. 600 ml Χλιαρό γάλα
  2. 300 ml Ηλιέλαιο
  3. 2 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1,5 κ.σ. αλάτι

    κύρια φωτογραφία συνταγής Ζαμπονοτυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια.
  5. 2 φακ. Μαγιά ξηρή
  6. 1100 γρ. Αλεύρι
  7. Λίγη φρυγανιά
  8. Επάλειψη
  9. 2 κουταλιές γάλα
  10. 2 αυγά
  11. Γέμιση
  12. 1 συσκευασία λουκάνικα μικρά
  13. φέτες πάριζα
  14. τυρί

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί… προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη… αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει…

  2.  Κόβουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια… βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια…

  3. Φτιάχνω την γέμιση : έφτιαξα στα μισά έβαλα λουκάνικο και στα υπόλοιπα πάριζα και τυρί με 1 κουταλιά μουστάρδα και 1 κουταλιά κέτσαπ

  4. Το καθενα, ανοίγουμε, γεμίζουμε με ότι θέλουμε, κλείνουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα… τα αλείφουμε με το μείγμα από τους κρόκους και το γάλα…και μια πρέζα στο καθένα φρυγανιά.. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά….

Ένα σχόλιο στο “Ζαμπονοτυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια.

Αφήστε μια απάντηση