Ελληνικά

ΟΙ 5 ΠΙΟ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1.Μπάλος

Χανιά, Κρήτη

Η παραλία του Μπάλου, η οποία είναι ταυτόχρονα ένας εξωτικός παράδεισος και προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, ενθουσιάζει τους επισκέπτες των Χανίων εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα είναι μια από εκείνες τις δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας που φιγουράρουν σε περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Και μόνο η θέα της λιμνοθάλασσας όπως φτάνεις στην παραλία, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η φήμη του Μπάλου ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και της Κρήτης είναι απολύτως δικαιολογημένη. Η ροζ απόχρωση της άμμου οφείλεται στα θρυμματισμένα κοχύλια, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά σε προκαλούν να βουτήξεις. Συμπληρωματικά υπάρχει εδώ το ακρωτήριο Τηγάνι - άλλοτε νησίδα και άλλοτε χερσόνησος, ανάλογα με την παλίρροια. Λοιπόν ναι, το Instagram φτιάχτηκε για τοποθεσίες ακριβώς όπως αυτή!

Λιμνοθάλασσα Μπάλου (Κίσσαμος, Ελλάδα) - Κριτικές - Tripadvisor

2.Ναυάγιο

Ζάκυνθος, Ιόνια Νησιά

Μια παραλία που δε μπορεί να λείπει από τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα οφείλει τη φήμη της σε ένα παλιό καράβι με την ονομασία Παναγιώτης. Αυτό το καράβι ναυάγησε και έγινε πρωταγωνιστής χιλιάδων φωτογραφιών και βίντεο, κάνοντας το νησί της Ζακύνθου διάσημο σε όλο τον κόσμο! Η παραλία, όπου προσάραξε, αποτελεί ένα μαγικό σκηνικό με τους απόκρημνους λευκούς βράχους, τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο.

 

 

Παραλία Ναυάγιο (Αναφωνήτρια, Ελλάδα) - Κριτικές - Tripadvisor

 

3. Πλατανάκια, Κίσσαμος

Στην έξοδο του φαραγγιού του Κάμπου όπου φτάνει μοναδικό μονοπάτι που περνάει μέσα από πλατάνια.Τα Πλατανάκια βρίσκονται 61km νοτιοδυτικά των Χανίων, 31km νότια της Κισσάμου και 5km βορειοδυτικά του χωριού Κάμπος.

4. Άσπρουλας, Κουφονήσι 

Τροπική Αφρικανική άμμος, καταγάλανα νερά και υπέροχοι γεωλογικοί σχηματισμοί τριγύρω. Βρίσκεται στο Κουφονήσι, ένα μικρό και άνυδρο νησί 4 μίλια νότια του Γούδουρα και 80km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου.

 

5. Άγιοι Ανάργυροι, Αγιά Φωτιά 

Πεύκα στους γκρεμούς και κροκαλοπαγή πετρώματα. Αυτή την παραλία θα την συναντήσετε 47km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 13km ανατολικά της Ιεράπετρας. Έχει πάρει το όνομα της από την ομώνυμη κοντινή εκκλησία. Έχει ψιλό βότσαλο και ήρεμα καθαρά νερά, ενώ ο βυθός σε μερικά σημεία είναι βραχώδης. Η παραλία είναι εντελώς άγνωστη, καθώς προστατεύεται από μεγάλους βράχους που την κρύβουν από τον κεντρικό δρόμο και δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. Έτσι, δεν μαζεύει καθόλου κόσμο και ενδείκνυται για απομόνωση.

Αφήστε μια απάντηση