Ελληνικά

Grooming

Grooming

Βικτώρια Λένα

Τι είναι;

Grooming είναι όταν ένας ενήλικας έρχεται σε επαφή με ένα παιδί μέσο διαδικτύου.

3 Βήματα του Grooming:

  1. Ο ενήλικας πλησιάζει το παιδί κρατώντας την ταυτότητά του ανώνυμη ή δίνοντας μια ψεύτικη (γνωστού, συνομήλικου, φίλου, οικογένεια)

  1. Ο ενήλικας προσπαθεί να φτιάξει μια σχέση με το παιδί δίνοντάς του μεγάλη προσοχή και αρκετό χρόνο μαζί του.

  1. Η τελειοποίηση του σχεδίου η οποία μπορεί να είναι 3.

    1. Να προσπαθήσει να βρεθεί σε ζωντανή συνάντηση με το παιδί με κακό σκοπό προς εκείνο. 2. Να πάρει προσωπικές πληροφορίες από το παιδί ακόμα και σεξουαλικές. 3. Να προσελκύσει το παιδί να στείλει φωτογραφίες με αυτό να είναι ή γυμνό ή με μόνο εσώρουχα ή με μια συγκεκριμένη πόζα (μπορεί όλα τα παρακάτω)

Πόσο συχνά γίνετε;

Στης μέρες μας το grooming γίνετε πολύ συνηθισμένα καθώς και έχουμε πάρα πολλά θύματα.

Πως μπορούμε να το αποτρέψουμε;

Μπορούμε να το αποτρέψουμε προσέχοντας με ποιους επικοινωνούμε διαδικτυακά ή ακόμα καλύτερα να μη μιλάμε καθόλου με άγνωστα άτομα μέσω διαδικτύου.

Νομοθεσία

Ακόμη, για τους παραβάτες του νομικού πλαισίου που αφορά την εκμετάλλευση, κ.λπ. των ανηλίκων, προβλέπονται ποινές μέχρι και κάθειρξης 10 ετών, ενώ τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 20.000 ευρώ και φθάνουν στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, προβλέπει το νομοσχέδιο φυλάκιση ενός έτους για όποιον με αντίτιμο αποκτά πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ παράλληλα προβλέπεται άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατάργηση ιστοσελίδας, κ.λπ.

Site που περιέχουν πληροφορίες που συλλέχθηκαν για αυτή τη παρουσίαση