Καλωσορίσατε στο μάθημα Επιστήμης & Τέχνης για το Δημοτικό Σχολείο!

Σε αυτό το μάθημα θα ασχοληθείτε με δημιουργικές δραστηριότηες που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη φυσική και την αστρονομία! Μέσα από τα εργαλεία της τεχνολογίας θα συνεργατούμε όλοι μαζί για να ταξιδέψουμε στο κόσμο της επιστήμης και της τέχνης!

Παρακάτω θα βρεις μια σειρά από δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις τον μαγικό κόσμο του φωτός στη ζωή μας, αλλά και στο σύμπαν! Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες θα συζητήσεις, θα πεις ή θα γράψεις τη γνώμη σου, θα χρησιμοποιήσεις ψηφιακά μέσα, θα συνεργαστείς με τους συμμαθητές σου, θα πειραματιστείς, θα δημιουργήσεις, θα παρουσιάσεις τα έργα σου και πολλά άλλα…

Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε 3 φάσεις:

Α’ Φάση: «Οι ιδέες μου για τις Φυσικές Επιστήμες» (Δραστηριότητες 1 - 3) 

Στην πρώτη φάση, θα εκφράσεις την άποψή σου, θα πεις τις ιδέες σου πάνω στο φυσικό φαινόμενο του φωτός, τόσο στην καθημερινή ζωή μας, όσο και στο σύμπαν.

Β’ Φάση: «Πειραματίζομαι και συνεργάζομαι για να γνωρίσω επιστημονικά φαινόμενα» (Δραστηριότητες 4 - 7)

Σε αυτή τη φάση θα έλθεις σε επαφή με την επιστήμη μέσα από πειράματα, προσομοιώσεις, αναζήτηση πληροφοριών και διερεύνηση φαινομένων του φωτός.

Γ’ Φάση: «Δημιουργώ και αυτοσχεδιάζω στα επιστημονικά φαινόμενα» (Δραστηριότητες 8 - 9) 

Στην τρίτη φάση θα εκφραστείς καλλιτεχνικά με την ομάδα σου, δημιουργώντας έργα τέχνης, θεατρικά δρώμενα και πολλά άλλα δημιουργήματα που θα αφορούν τη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια.

Δ’ Φάση: Λέω τη γνώμη μου - Προτείνω (Δραστηριότητα 10)Δ

Σε αυτή τη φάση θα θέλαμε να μάθουμε τη γνώμη σας! Έτσι θα μας βοηθήσετε να γίνουμε πολύ καλύτεροι και να σχεδιάσουμε ωραιότερα μαθήματα για εσάς και άλλα παιδιά!

Καλώς ήλθες στο μαγικό ταξίδι μας!

Leave a Reply