Ελληνικά

χριστουγεννιατικα φαγητα και γλυκα

Υλικά για τα μελομακάρονα
  • 120 mlελαιόλαδο
  • 120 mlσπορέλαιο
  • 1ξύσμα από πορτοκάλι
  • 60 mlχυμό πορτοκάλι
  • 75 γρ.ζάχαρη
  • 0,5 κ.γ.κανέλα
  • 50 mlκονιάκ
  • 0,5 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 0,25 κ.γ.μαγειρική σόδα
  • 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και τη φέτα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι
  • Πλάθουμε μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε με πιρούνι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C , για 25-30 λεπτά
  • Όσο είναι ζεστά τα περνάμε για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι και τα ακουμπάμε σε πιατέλα
  • Τα πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια
  • Τα μυστικά της Αργυρώς για τέλεια μελομακάρονα -Τα πιο αφράτα και μελωμένα που έχεις φάει | BOVARYΜελομακάρονα γεμιστά | Συνταγή | Argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση