Ελληνικά

Η αξία της εκμάθησης προγραμματισμού

Πριν από μια δεκαετία, τεχνολογικές δυνάμεις όπως η Microsoft, η Google και η Amazon βοήθησαν στην ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Code.org, ενός προγράμματος εκμάθησης κώδικα με όραμα: "Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών ως μέρος της βασικής εκπαίδευσης Κ-12". Ακολούθησε ένα κύμα μη κερδοσκοπικών και κερδοσκοπικών οργανισμών αφιερωμένων στον προγραμματισμό και την εκμάθηση της επιστήμης των υπολογιστών- μερικά από τα πολλά άλλα περιλαμβάνουν τα Codecademy, Treehouse, Girl Develop It και Hackbright Academy (για να μην αναφέρουμε το Girls Who Code, που ιδρύθηκε ένα χρόνο πριν από το Code.org και υπόσχεται στις συμμετέχουσες: "Μάθετε να προγραμματίζετε και αλλάξτε τον κόσμο").

Οι γονείς μπορούν τώρα να εξετάσουν τις λίστες top-10 των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων προγραμματισμού για παιδιά. Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να ξεκινήσουν τα παιδιά τους ακόμη πιο μικρά, με τη σειρά επιτραπέζιων βιβλίων Baby Code! - γιατί "ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ενδιαφερθούν τα μικρά παιδιά για τον προγραμματισμό των υπολογιστών". Συνεχίζοτνας αυτό το κύμα ενθουσιασμού, το 2016 ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε μια πρωτοβουλία με την ονομασία "Πληροφορική για όλους", προτείνοντας χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εξοπλισμό των μαθητών με τις "δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης που χρειάζονται" για να "ευδοκιμήσουν στην ψηφιακή οικονομία".

https://www.technologyreview.com/2023/04/20/1071291/learn-to-code-legacy-new-projects-education/

Ρομποτική συνάντηση BeeBot και Edison

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο δημοτικό σχολείο μας, η προγραμματισμένη εκπαιδευτική ρομποτική επίδειξη της μάχης μεταξύ της BeeBot και του Edison ... να σημειωθεί ότι έπεται και συνέχεια της μάχης ...

Στο 1ο στάδιο - προθέρμανση - οι μαθητές ανακάλυψαν το κρυφό μονοπάτι του ονόματος ΛΙΖΑ, που ήταν χαμένο στη αλφαβήτα μέσα στο φωτόδεντρο

Σε επόμενο στάδιο, προγραμμάτισαν τις BeeBot σε διάφορες πίστες και επίπεδα δυσκολίας - 4 στο σύνολο πίστες -

και στο τελικό στάδιο / πίστα υπήρξε για 1η φορά η συνύπαρξη της Beebot και του Edison ...

let the game begin

Οταν η τεχνητή νοημοσύνη γράφει παραμύθια για παιδιά

https://www.kathimerini.gr/world/562258615/otan-i-techniti-noimosyni-grafei-paramythia-gia-paidia/

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της τεχνητής νοημοσύνης. Ή αλλιώς, πώς το ChatGPT, λαμβάνοντας τις κατάλληλες οδηγίες, έφτιαξε ένα παραμύθι για ένα επτάχρονο κορίτσι εξηγώντας με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια τι είναι το AI.

Συλλογή από Εκπαιδευτικό Υλικό και Λογισμικό

To εκπαιδευτικό υλικό και λογισμικό που είναι αναρτημένο και διαθέσιμο δωρεάν στην ιστοσελίδα αυτή, αποσκοπεί στην ενίσχυση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής στο δύσκολο έργο τους. Αποτελεί βασικό εργαλείο για τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας και την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες  ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με δυνατότητα εφαρμογής και χρήσης του σε όλους τους μαθητές.

https://prosvasimo.iep.edu.gr/el/ekpaideutiko-uliko#keimeno-gia-olous