Ελληνικά

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Υλικά

  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μικρό κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 μικρό κουταλάκι κανέλα
  • μισό κουταλάκι σόδα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 μικρά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 5 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζω σε μία μεγάλη λεκάνη όλα τα υγρά υλικά δηλαδή το καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια προσθέτω το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη σόδα και συνεχίζω να ανακατεύω προσθέτοντας τη ζάχαρη. Για το τέλος αφήνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτω σιγά σιγά. Πλάθω τα κουλουράκια μου σε ότι σχέδια θέλω και τα ψήνω στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. (μισή ώρα).

Καλή επιτυχία!!! 🙂

Αφήστε μια απάντηση