Μια καλύτερη αναζήτηση

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο

Όταν αναζητούμε πληροφορίες στις μηχανές αναζήτησης, με γνωστότερη την Google, συνήθως εισάγουμε τις λέξεις κλειδιά και στην αναζήτηση μας εμφανίζονται χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια αποτελέσματα, πολλά από τα οποία δεν μας ενδιαφέρουν ως προς το περιεχόμενο και τις πληροφορίες. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για μία πιο εύκολη αναζήτηση και με περισσότερα αποτελέσματα. Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω:

  1. Τα εισαγωγικά: Εάν ψάχνουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο, πρέπει να προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε τη λέξη ή την φράση μέσα σε εισαγωγικά. Με τα εισαγωγικά η αναζήτησή μας γίνεται πολύ πιο συγκεκριμένη, καθώς η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίζει αποτελέσματα που θα περιέχουν την λέξη, όπως ακριβώς την γράψαμε και χωρίς συναφή αποτελέσματα.
  2. Το σύμβολο + μεταξύ των όρων αναζήτησης: Με το σύμβολο + ζητάμε από την μηχανή αναζήτησης να μας βρει σελίδες που περιέχουν τις παραπάνω φράσεις που χρησιμοποιήσαμε στην αναζήτησή. Το συμβολίζει ότι μας ενδιαφέρει και οι δύο ή περισσότερες φράσεις να βρίσκονται στην σελίδα. Αν ακόμη εκτός από τους όρους που υπάρχουν, προσθέτουμε και άλλες λέξεις που θέλουμε να υπάρχουν στην σελίδα, η αναζήτηση μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία!
  3. Το σύμβολο -: Με την έννοια αυτή ζητάμε στην μηχανή αναζήτησης να μην υπάρχουν κάποιες λέξεις σε μία σελίδα. Με το ενωτικό (-) εξαιρούμε συγκεκριμένες λέξεις από τα αποτελέσματα.
  4. Σύνθετη αναζήτηση: Με την σύνθετη αναζήτηση μπορούμε να εισάγουμε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες από την απλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην αναζήτηση αυτή να εμφανίζονται πιο λίγες σελίδες που αφορούν όμως το θέμα αναζήτησής μας.
  5. Το σύμβολο @: Το τοποθετούμε το σύμβολο @ μπροστά από μία λέξη για να την αναζητήσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  6. Το σύμβολο $: Το τοποθετούμε το σύμβολο $ όταν αναζητούμε ένα προϊόν με μια συγκεκριμένη τιμή, π.χ. κάμερα 200$.
  7. Το σύμβολο #: Τοποθετούμε το σύμβολο # (Hastag) μπροστά από μία λέξη. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  8. Συνδυασμός αναζητήσεων: Ανάμεσα σε κάθε ερώτημα αναζήτησης, μπορούμε να τοποθετήσουμε τον τελεστή or. Έτσι, η μηχανή αναζήτησης αναζητά σελίδες που περιέχουν τον ένα ή και τους περισσότερους όρους.
  9. Αναζήτηση σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο: Στην αναζήτηση μπορούμε να τοποθετήσουμε το URL ενός ιστότοπου (οποιουδήποτε θέλουμε) και οδηγούμαστε εκεί για αναζήτηση πληροφοριών.

Leave a Reply