Νόβελμορ: Πηγές λεπτομερειών

Όσοι από εσάς σας ενδιέφερε το άρθρο της 21/12/2022 <<Νόβελμορ: Μία παιδική σειρά PLaymobil>> μπαίνετε εδώ για να ανακαλύψετε μια ξεχωριστή ιστορία της σειράς.

Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, μπορείτε να το γράψετε στα σχόλια του άρθρου


Συγγνώμη που έχω μόνο μία πηγή λεπτομέρειας, αλλά ελπίζω ότι θα σας αρέσει, καθώς η έκπληξη που θα δείτε, την βλέπετε στην εικόνα! Καλή περιήγηση στο παρελθόν του Ινβίσιμπους!

 

Όσοι από εσάς δεν μπορούσατε να μπείτε στο hotspot, το παρακάτω κείμενο είναι η πηγή που σας γράφω:

Η κατασκευή του Ινβίσιμπους(πηγή με πληροφορίες που δεν μας λέει στο επεισόδιο 8 αλλά τις ανακλύπτουμε μέσα από προηγούμενα επεισόδια, όπως το 4)

 

Ο Ντάριο Ντα Βάντσι, είχε έναν παππού, τον Ντάριο Ντα Βάντσι τον Πρεσβύτερο. Όταν ο παππούς του ήταν νέος, είχε πάει σε ένα μοναστήρι, όπου αντέγραφε αρχαίες περγαμηνές, σώζοντας τα κειμενά τους. Ένας δόκιμος, είχε πάθει κράμπα από το αμέτρητο γράψιμο κι ο Ντάριο εφηύρε κάτι: ένα μηχάνημα που έγραφε ότι έλεγε.

Έξι μήνες αργότερα, οι επιδρομείς της Πορφυρής Καλντέρας(όπως θα τους λέγαμε σήμερα ιππότες του Μπέρναμ), έκαψαν ότι πολύτιμο υπήρχε κι έδιωξαν τους μοναχούς. Ο Ντάριο είχε τόση οργή εκείνη τη μέρα, που ήθελε να την αποκαταστήσει με ένα όπλο: το Ινβίσιμπους. Έτσι, οι πιο σπουδαίοι τεχνίτες των 5 βασιλίων:

  • Ο Ντάριο Ντα Βάντσι ο Πρεσβύτερος του Νόβελμορ

  • Ο Μάλαθορ από την Βιολετί Κοιλάδα, που έφτιαξε τον κρύσταλλο της οργής

  • Ο Θουβάκ, ένας Καζάν, έγραψε τα κείμενα που έκαναν την πανοπλία αόρατη

  • Ο δεντροφύλακας, που έκαψε τα ξύλα

  • και ο Σούλφουρ, της Πορφυρής Καλντέρας, σφυρηλάτησε την πανοπλία

κατασκεύασαν το Ινβίσιμπους. Ο κρύσταλλος της οργής έκανε το Ινβίσιμπους αήττητο, φανταστικά αόρατο. Οι τεχνίτες, ζήλεψαν τον Ντάριο που τη φόρεσε, κι όταν την έβγαλε, τον πλησίασαν. Όμως, δεν βλέπουμε στη σειρά ότι ο Ντάριο, τους χτύπησε αφού τα επόμενα χρόνια, την έδειξε στο Νόβελμορ κι έκανε επιδείξεις. Μια μέρα, κάποιος προσπάθησε να την κλέψει, ο παππούς της Γκουίν που ξέρουμε: ο Κερκ Γκρέιστον, καθώς για αυτό τον λόγο τον εξόρισαν. Γι' αυτό ο Ντάριο Ντα Βάντσι ο Πρεσβύτερος, την έδωσε στον μάγο Τίμιθορ του χωροχρόνου, για να την κρύψει στα ξεχασμένα νησιά.

 

Τα υπογραμμισμένα ονόματα, είναι των τεχνιτών που βοήθησαν στην κατασκευή του Ινβίσιμπους. Τον Ντάριο Ντα Βάντσι τον Πρεσβύτερο, τον έχετε διαβάσει παραπάνω, οπότε, τέσσερις πληροφορίες έχουμε:

 

Μάλαθορ: Βιολετί Κοιλάδα, τεχνικός πολύτιμων λίθων

Θουβάκ: Καζάν

Δέντροφύλακας: από το Γκριν Γκροβ(βασίλειο των πέντε βασιλείων)

Σούλφουρ: Πορφυρή Καλντέρα, σιδηρουργός, οπλοποιός