Ελληνικά

Etwinning artedison

Ενημέρωση γονέων για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning "Art-edison"

 

Τι είναι το  eTwinning;

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια Ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το eTwinning αποτελεί μέρος του Erasmus+, του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση,  την επικοινωνία και τη συνεργασία. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Tο eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. 

 Τι αφορά το πρόγραμμα;

 Οι δραστηριότητες στο etwinning project Art-Edison, αφορούν μαθητές 7-12 ετών, σε 3 Ευρωπαϊκές χώρες (συνολικά 9 σχολεία, 6 ελληνικά(4ο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδιάς, 15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Δημοτικό Σχολείο Πυργετού Λάρισας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου, 1o δημοτικό σχολείο Καρπενησίου και 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας), 1 από Βέλγιο(Shape, BelgiumEcole internationale du SHAPE (Fondamental) και 1 από την Λετονία(Talsu Novads, Latvia, Lībagu sākumskola ),οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό έργο.

Το project Art-dison στηρίζεται σε δραστηριότητες STEAM οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τη χρήση του ρομπότ Edison. Με τη βοήθεια του ρομπότ οι μαθητές θα ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής, της ζωγραφικής και της παραδοσιακής ενδυμασίας από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι σκοποί για τους συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα είναι οι εξής:

  1. Να εισαχθούν     οι μαθητές στην κωδικοποίηση και τη χρήση της ρομποτικής μέσα από δραστηριότητες STEM.
       
  2. Να αναπτύξουν  τη δημιουργική τους σκέψη και  φαντασία μέσα από την επίλυση απλών προβλημάτων.
       
  3. Να αποκτήσουν την εμπειρία μεταφοράς της δεξιότητας επίλυσης προβλημάτων και στην πραγματική ζωή.
       
  4. Να δημιουργούν και οι ίδιοι απλές δραστηριότητες STEM.
       
  5. Να εξοικειωθούν με διαφορετικές μορφές τέχνης και να γνωρίσουν διάφορα έργα και δημιουργούς.
       
  6. Να ανακαλύψουν τα μοτίβα των παραδοσιακών φορεσιών     και να βρουν ομοιότητες και διαφορές στις παραδοσιακές ενδυμασίες των     ευρωπαϊκών χωρών.
       
  7. Να κατανοήσουν αφηρημένες έννοιες μέσα από από τις δραστηριότητες.
       
  8. Να διευρύνουμε τους ορίζοντές τους
       
  9. Να γίνει κατανοητή η έννοια της Ευρώπης και των κοινών μας εθίμων και παραδόσεων
       
  10. Επίσης με τη     συμμετοχή τους στο έργο, οι μαθητές, γνωρίζουν άτομα της ηλικίας τους με διαφορετική μητρική γλώσσα και επικοινωνούν με μέσο την Αγγλική Γλώσσα, γεγονός που  οδηγεί στην αύξηση των κινήτρων τους για να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική σαν μέσο επικοινωνίας!    
       
  11. Ανοίγουν τα     μάτια τους στον κόσμο και κατανοούν πως είναι μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας. Μαθαίνουν να αποδέχονται τις διαφορές ξεπερνώντας τις προκαταλήψεις. Αναπτύσσουν νέες φιλίες. Ενθαρρύνονται     οι πραγματικές γλωσσικές δεξιότητες και η περιέργεια των μαθητών

 Οι εργασίες των παιδιών, θα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα του προγράμματος από τις εκπαιδευτικούς καθώς και από τους μαθητές, όταν αυτό είναι δυνατό, στην τάξη και στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας. 

 Όσοι γονείς επιθυμούν να παρακολουθούν την πορεία του προγράμματος μπορούν να επικοινωνήσουν με τις εκπαιδευτικούς Βυτερούλη Σοφία ή/και Κόρδη Άννα, για να αποκτήσουν λογαριασμό επισκέπτη στη συνεργατική πλατφόρμα.  Η επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα. Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, είμαστε στη διάθεσή σας.

 

Αφήστε μια απάντηση