Γραμμή Παραγωγής
Γραμμή Παραγωγής ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ | |
Συγκομιδή καρπών
Στις χώρες των Τροπικών οι καρποί
κακάο μετά την συγκομιδή κόβονται και
ανοίγονται για να αποκαλυφθούν στο
εσωτερικό τους οι φρέσκοι κόκκοι κακάο
τυλιγμένοι σε ένα παχύρρευστο λευκό πολτό.
|
.
|
Ακολουθεί το καβούρντισμα, το ξεφλούδισμα και ο τεμαχισμός του καρπού.Σ’ αυτό το στάδιο, μέσα από ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται πεντακύλινδροι, το μείγμα του πολτού μετατρέπεται σε λεπτή σκόνη. | |
Το επόμενο στάδιο είναι το κονσάρισμα. Η σκόνη της σοκολάτας μεταφέρεται αυτόματα πάντα, σε ειδικά μηχανήματα με διπλά τοιχώματα, τις κόνσες. Εκεί με τη διαδικασία της περιστροφής που κρατά μεγάλο χρονικό διάστημα, λειώνει σιγά-σιγά η λεπτή σκόνη σχηματίζοντας έναν ευωδιαστό πολτό. Η σοκολάτα τώρα είναι έτοιμη και αυτόματα χύνεται στα καλούπια. | |
Εκεί προσθέτονται αμύγδαλα, αν πρόκειται για σοκολάτα αμυγδάλου και άλλοι ξηροί καρποί ή ανάλογη γέμιση. Αμέσως μετά, οι γεμάτες φόρμες με τη ρευστή σοκολάτα περνούν σε ειδικά ψυγεία, για να στερεοποιηθεί. Βγαίνοντας από τις φόρμες οι σοκολάτες συσκευάζονται σε αυτόματες μηχανές συσκευασίας | |
Recent Comments