Γραμμή Παραγωγής
Τα στάδια της γραμμής παραγωγής των ζυμαρικών της εταιρείας
Από τον Μπάμπαλο Γιάννη
Φωτογραφία | Σύντομη περιγραφή |
![]() |
1ο στάδιο
Αρχικά αναμιγνύονται ομοιογενώς το σιμιγδάλι με το νερό σε μεγάλα δοχεία που λέγονται ζυμωτήρια. |
![]() |
2ο στάδιο
Η ζύμη αυτή στη συνέχεια πιέζεται μέσα από τις κατάλληλες φόρμες που δίνουν το επιθυμητό σχήμα (σπαγγέτι, κριθαράκι, κοφτό κλπ). |
![]() |
3ο στάδιο
Μετά, τα ζυμαρικά μπαίνουν σε κλειστούς θαλάμους στους οποίους διοχετεύεται θερμός αέρας, και ξηραίνονται ελεγχόμενα. Η ξήρανση βοηθά στην ολοκλήρωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ζυμαρικών και τα κάνει να διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου, διατηρώντας την ποιότητα και τη διατροφική τους αξία. |
![]() |
4o στάδιο
Μετά ψύχονται ώστε να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για να συσκευαστούν. |
![]() |
5ο στάδιο
Τέλος, συσκευάζονται και στη συνέχεια τοποθετούνται σε κιβώτια και παλέτες και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό. |
Recent Comments