Γραμμή Παραγωγής

Τα στάδια της γραμμής παραγωγής των ζυμαρικών της εταιρείας

Από τον Μπάμπαλο Γιάννη

Φωτογραφία  Σύντομη περιγραφή
1ο στάδιο

Αρχικά αναμιγνύονται ομοιογενώς το σιμιγδάλι με το νερό σε μεγάλα δοχεία που λέγονται ζυμωτήρια.

2ο στάδιο

Η ζύμη αυτή στη συνέχεια πιέζεται μέσα από τις κατάλληλες φόρμες που δίνουν το επιθυμητό σχήμα (σπαγγέτι, κριθαράκι, κοφτό κλπ).

3ο στάδιο

Μετά, τα ζυμαρικά μπαίνουν σε κλειστούς θαλάμους στους οποίους διοχετεύεται θερμός αέρας, και ξηραίνονται ελεγχόμενα. Η ξήρανση βοηθά στην ολοκλήρωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ζυμαρικών και τα κάνει να διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου, διατηρώντας την ποιότητα και τη διατροφική τους αξία.

4o στάδιο

Μετά ψύχονται ώστε να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για να συσκευαστούν.

 5ο στάδιο

Τέλος, συσκευάζονται και στη συνέχεια τοποθετούνται σε κιβώτια και παλέτες και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό.