Ιστορικό

 

1929

Η Pastamia ιδρύεται το 1929 από τις οικογένειες Μανουσαρίδη και Μπέζου. Από τη στιγμή που φτιάχτηκαν τα πρώτα ζυμαρικά στο εργαστήρι των οικογενειών στην Κρήτη, μέχρι και σήμερα, η Pastamia παράγει ζυμαρικά νόστιμα και θρεπτικά που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας να προσφέρουμε στην οικογένεια μας ότι καλύτερο.

1969

40 χρόνια μετά η εταιρία έχει μείνει από την ίδρυσή της οικογενειακή υπόθεση παραμένοντας στα χέρια των δύο οικογενειών . Την ίδια χρονιά η παραγωγή των ζυμαρικών Pastamia μεταφέρεται στο Ναύπλιο στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για εκείνη την περίοδο και έτσι γίνεται η πρώτη εταιρία που συσκευάζει τα μακαρόνια της.

2001

Ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο μεγάλης παραγωγικής δυνατότητας ιδρύεται στα Ιωάννινα και στη Θήβα, που καθιστά την Ελλάδα παραγωγικό πόλο για τις διεθνείς αγορές. Μία επένδυση αξίας 35εκ. ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη στην αγορά των ζυμαρικών.

2008

Η Pastamia μπαίνει για πρώτη φορά στην κατηγορία των έτοιμων σαλτσών. Επίσης, δημιουργεί τις «Γεύσεις Ελλάδος», μια μοναδική σειρά ζυμαρικών που εμπνέεται από παραδοσιακά σχήματα ζυμαρικών διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

2010

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, η Pastamia εμπλουτίζει τις υπάρχουσες σειρές της και λανσάρει τη νέα σειρά ζυμαρικών Ολικής Αλέσεως.

2016

Η Pastamia παρουσιάζει τη νέα «Χρυσή Σειρά», το Μοναδικό Ελληνικό Ζυμαρικό από μονοποικιλιακό σιτάρι, με εξαιρετική γεύση, χρυσοκίτρινο χρώμα και το υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, που αποτελεί την ιδανική επιλογή για κλασικές και απαιτητικές συνταγές.

2018

Αρωγός της καινοτομίας και της εξέλιξης η Pastamia εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου που στόχο έχει την εξέλιξη και τη δημιουργία μίας αειφορικής παραγωγής υψηλής ποιότητας σκληρού σίτου στην Ελλάδα, αλλά και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον παραγωγό, το περιβάλλον, την κοινωνία.

 

Ο Γενικός Δ/ντής

Μανουσαρίδης Αλέξανδρος