Vegan κέικ σοκολάτας

Συστατικά

  • 370 γρ. νερό
  • 130 γρ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κακάο
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
    • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
    • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα.
    • Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

    Για τη σύνθεση

    • Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1- 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
    • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει τελείως.
    • Απλώνουμε πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε. Για όποιον θέλει😎

4 thoughts on “Vegan κέικ σοκολάτας

  • 20 April 2021 at 16:42
    Permalink

    Χρίστο ζηλεύωωωωωω!!!

  • 20 April 2021 at 16:44
    Permalink

    me to!!!!!!!!!!!!!!!!!😋😋😋😋😋😋😋😋🤤🤤🤤🤤

  • 23 June 2021 at 16:24
    Permalink

    Ωωω μιλάμε! Μάγειρας!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply