Αρθρογράφος: Άρτεμη Μεσολωρά
Στην Κεφαλονιά υπάρχουν μερικά φαγητά τα οποία είναι παραδοσιακά. Ένα από αυτά είναι η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα που περιέχει τρία είδη κρεάτων (χοιρινό, τράγιο και μοσχαρίσιο). Κάποιοι βάζουν και δαμάσκηνα.
Επίσης, φτιάχνεται η αγκιναρόπιτα από καρδιές αγκινάρων και η μπακαλιαρόπιτα.
Ένα παραδοσιακό γλυκό είναι οι μάντολες, που είναι καραμελωμένα αμύγδαλα.
Το παραδοσιακό ποτό της Κεφαλονιάς είναι το κρασί ρομπόλα.