Ελληνικά

Η ιστορία του Αρλεκίνου (παραμύθι)

Μπορεί να μην μπορούμε ακόμη να διασκεδάσουμε όπως θα θέλαμε τις Απόκριες λόγω covid! Όμως μπορούμε να ακούσουμε και να μάθουμε για αυτές!

Η αναζήτηση του θρόνου του Μίνωα

Ψηφιακό Παιχνίδι Επαυξημένης Πραγματικότητας για την Κνωσσό, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης για το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσσού, με την χρήση κινητών συσκευών για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μπορεί να μην μπορούμε προς το παρόν να επισκεφτούμε το παλάτι της Κνωσσού, όμως με αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι μπορούμε να κάνουμε μια εισαγωγή στην γνωριμία μας μαζί του!

Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στις παρακάτω δυο σελίδες και θα λατρέψετε την περιπέτεια και την εξερεύνηση του παλατιού πριν ακόμη το επισκεφτείτε !

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΑΣ

Ο χάρτης-σταθμός του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας αποκαλύπτεται σε όλο του ο μεγαλείο σε ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο που φιλοδοξεί να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά του.

Κάνε κλικ πάνω στην φωτογραφία για να κατεβάσεις και να διαβάσεις το βιβλίο αυτό στο τάμπλετ σου.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεταβείτε στην σελίδα του ιδρύματος Ωνάσης, να κατεβάσετε το βιβλίο και να το διαβάσετε!

ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ… ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Κάντε κλικ πάνω στο πλαίσιο για να διαβάσετε μια Συλλογή παραμυθιών για το νερό! Γραμμένα από απλούς ανθρώπους, μη επαγγελματίες συγγραφείς σε σεμινάριο δημιουργικής γραφής που έγινε το 2015 στο πανέμορφο νησί της Σύρου! Οι ζωγραφιές είναι εμπνευσμένες από παιδιά Δημοτικών Σχολείων.