Ελληνικά

Έθιμα πασχαλινά της Άνδρου

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Πάσχα στη Άνδρο είναι ο γευστικός «Λαμπριάτης» και τα θορυβώδη «Μάσκουλα». Λαμπριάτης είναι το κατσικάκι με γέμιση από αυγά, τυριά, τηγανιτό ψωμί και μυρωδικά που ψήνεται στο φούρνο από το απόγευμα του μεγάλου Σαββάτου και είναι έτοιμο για μετά τη λειτουργία της Ανάστασης.15 Απρ 2022

Πάσχα στην Άνδρο: Ο «Λαμπριάτης» και η μάχη στις Στενι

 

Πάσχα στην Ελλάδα: 15 έθιμα που αξίζει να ζήσεις από κοντά - Sugar Free Press

Αφήστε μια απάντηση