Ελληνικά

Αγαπητά μου παιδιά, καλημέρα!

Σήμερα έχουμε ΓΛΩΣΣΑ !  Θα κάνουμε τα εξής:
ΜΕΡΟΣ 1ο
1) Θα δούμε ένα βίντεο με ερωτήσεις (αυτό σας αρέσει πολύ!)
2) Όταν τελειώσει το βίντεο,  θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις που βρίσκονται κάτω από αυτό (να φτάσετε μέχρι "τέρμα" κάτω )
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
3) Στη συνέχεια θα γράψουμε στο τετράδιο της Γλώσσας περίληψη της ιστορίας που είδαμε στο βίντεο (περιγράφοντας έτσι που να γίνει κατανοητό από κάποιον που δεν το είδε) 
4) Θα γράψουμε στο τετράδιο της Γλώσσας ένα "Σκέφτομαι και γράφω"  όπου: θα προσωποποιήσουμε ένα δικό μας κουκλάκι ή κάποιο αντικείμενο και θα δημιουργήσουμε μια φανταστική ιστορία όπου θα είμαστε πρωταγωνιστές (όπως το κορίτσι της ιστορίας). Γράψτε ελεύθερα και όσο θέλετε!
5) Στέλνουμε στον δάσκαλο φωτογραφία της περίληψης και της φανταστικής ιστορίας μας.
  ΜΕΡΟΣ 2ο 
1) Θα διαβάσουμε τις σελίδες 162,163 και 164 από το βιβλίο Γραμματικής (αν δεν το έχετε στο σπίτι, κάνετε κλικ στο >) : ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΤΑ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ
2) Θα κάνουμε τις πολύ ευχάριστες ασκήσεις για τα επιρρήματα με τη σειρά:
Θέλετε και διαφορετικές; Παίζουμε και μαθαίνουμε:
  ΜΕΡΟΣ 3ο
1) Θα διαβάσουμε  από το :  ΒΙΒΛΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (κλικ) το πρώτο κείμενο με τίτλο "Παραδοσιακά παιχνίδια" και θα προετοιμαστούμε για να το παίξουμε στο ΖΟΟΜ που θα γίνει στις 7.30΄μ.μ. (δεν μπορώ στις 7.00 γιατί έχω συνέδριο) !!!
 2) Θα κάνουμε συνεργασία ανά δύο παιδιά και θα παρουσιάσουμε την άλλη Δευτέρα ένα παραδοσιακό παιχνίδι. Μπορείτε να ρωτήσετε τους παππούδες και τις γιαγιάδες ή να το αναζητήσετε εδώ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  (κλικ αριστερά στα εικονίδια όπου έχει παιχνίδια για δύο ή περισσότερα παιδιά)     
                                                                                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  !!!       

Ένα σχόλιο για το “

Αφήστε μια απάντηση