Αγαπητά μου παιδιά, καλημέρα!  
Φέτος επισκεφθήκαμε τον καθεδρικό ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στο κέντρο της ιστορικής μας πόλης. Ο πιο γνωστός ναός όμως αφιερωμένος στην του Θεού Αγία Σοφία βρίσκεται, όπως σίγουρα γνωρίζετε, στην Κωνσταντινούπολη. Θυμάστε ποιος ήταν ο αυτοκράτορας που το αποφάσισε, ποιοι ήταν οι αρχιτέκτονες, πότε ολοκληρώθηκε και άλλα σημαντικά;  
 
1) α) Διαβάστε το σχετικό κεφάλαιο 15. Η Αγία Σοφία, ένα αριστούργημα της αρχιτεκτονικής από το(κλικ>) :  ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Γ ΕΝΟΤΗΤΑ
    β) Δείτε κι ακούστε την παρουσίαση : ΒΙΝΤΕΟΜΑΘΗΜΑ : ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
 
2) Κάνετε τις ασκήσεις που θα βρείτε στον ΤΟΙΧΟ της κυψέλης μας και ΕΔΩ (ΠΙΟ ΚΆΤΩ) στο μπλογκ της κυψέλης μας
 
 
4) ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ  ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ Δ΄ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ !
 
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Μετά τις διακοπές του Πάσχα στο σχολείο λέμε το πρωί μία προσευχή που δυστυχώς λίγοι θυμούνται και ακόμη πιο λίγοι βγαίνουν για να την πουν. Σήμερα θα τη θυμηθούμε όλοι και θα τη μάθουμε καλά. Που θα τη βρούμε; Στον ΤΟΙΧΟ της κυψέλης μας σαν άσκηση!
 
Το απόγευμα στις 7.00 έχουμε ΖΟΟΜ ! Παρακαλώ να πείτε στους γονείς σας  ότι θέλω να μιλήσουμε για ένα δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του ΖΟΟΜ.

Leave a Reply