HAKERS

Ορισμός: Χάκερ ονομάζεται συνήθως το άτομο που εισβάλει σε υπολογιστικά συστήματα και πειραματίζεται. Ωστόσο παλιότερα είχε την έννοια του εφευρέτη ,ο οποίος ασχολιόταν έτσι ώστε να ανακαλύψει τα συστήματα και να βελτιώσει ή να αλλάξει τροποποιώντας το.

ΠΡΩΤΟΣ ΧΑΚΕΡ

Ο Κevin Mitnick ήταν ο πρώτος παγκόσμιος Χάκερ στο Los Angeles.Γεννημένος το 1963, εργάζεται πια ως σύμβουλος ασφαλείας, είναι συγγραφέας και συνεχίζει φυσικά, να είναι χάκερ Ο Kevin Mitnick που, από το 1995 που συνελήφθη την πρώτη φορά, έχει μπει στο πάνθεον των ανθρώπων που έκαναν το hacking τρόπο ζωής,  έχει -επισήμως- παραδεχτεί ότι:

  • Χρησιμοποίησε τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων του Los Angeles για να μην πληρώνει εισιτήριο
  • Χάκαρε τα συστήματα της DEC για να δει τον πηγαίο κώδικα του VMS, πράγμα που κόστισε στην DEC 160000 δολάρια
  • Πήρε πλήρη διαχειριστικά δικαιώματα σε ένα minicomputer της IBM για να κερδίσει ένα στοίχημα.
  • Χάκαρε τα συστήματα των εταιρειών Motorola, NEC, Nokia, Sun Microsystems και Fujitsu Siemens

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑ HAKING

1.Ενισχύστε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας. Από τη κατασκευή κιόλας της ιστοσελίδας σας, πρέπει να γίνει η σωστή πρόβλεψη για λήψη μέτρων ασφαλείας που θα αποτρέψουν τις περισσότερες , τουλάχιστον, κακές ενέργειες.

2. Δημιουργήστε σύνθετους κωδικούς πρόσβασης. Φροντίστε ώστε οι κωδικοί σας

τόσο περισσότερο θα αντέξουν σε επιθέσεις που επιχειρούν να τους "σπάσουν".

3.Μην χρησιμοποιείτε ίδιους κωδικούς. Είναι εξίσου σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση ενός κωδικού σε πάνω από μια περίσταση.

4.Μην αποθηκεύετε τους κωδικούς σας στον υπολογιστή σας. Η προσπέλαση των διαφόρων ιστοσελίδων, και γενικότερα η ζωή μας στο διαδύκτιο, απαιτούν μεγάλη προσοχή ώσυε να μην πέσουμε θύματα αιξαπάτησης ή κακόβουλου προγρά μματος.

Πως οι χάκερ κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Στο ηλεκτρονικό ψάρεμα, οι χάκερ μεταμφιέζονται σε φίλους, συγγενείς, εταιρείες με τις οποίες έχετε συνεργαστεί κλπ. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το κείμενο που θα λάβετε, θα φαίνεται αυθεντικό, αλλά θα περιλαμβάνει έναν κακόβουλο σύνδεσμο ή συνημμένο αρχείο, στο οποίο αν κάνετε κλικ, θα "κατεβάσετε" κακόβουλο λογισμικό ή θα σας μεταφέρει σε μια ιστοσελίδα για να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ακόμη και τηλεφωνικές κλήσεις για να αποσπάσουν απευθείας κωδικούς πρόσβασης και άλλες προσωπικές πληροφορίες από τα θύματά τους, προσποιούμενοι συχνά ότι είναι αντιπρόσωποι τεχνικής υποστήριξης,

Πηγές: Βικιπαίδεια

Συντάκτριες: Κάτια Ταρλαγιά ,Περσεφόνη Εμμανουήλ

Leave a Reply