Louis Vuitton

Η Louis Vuitton είναι γαλλική εταιρεία πώλησης πολυτελών ειδών. Ιδρύθηκε το 1840 πωλώντας είδη ταξιδιού και συνεχίζει μέχρι σήμερα με σειρές τσαντών, δερμάτινων ειδών και pret a porter ρούχα. Ανήκει στον όμιλο LVMH και το όνομα και το μονόγραμμά της (ένας συνδυασμός των χαρακτήρων L και V) είναι ένα από τα εμπορικά σήματα σε παγκόσμιο επίπεδο για ταξιδιωτικά προϊόντα πολυτελείας.

Αποτελεί το αντικείμενο του πόθου εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο και αντιπροσωπεύει το απόλυτο σύμβολο κύρους και κοινωνικής καταξίωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η διάσημη τσάντα Louis Vuitton, το παγκόσμιο λογότυπο ευδαιμονίας, έχει να ανταγωνιστεί κυρίως τον «πλαστό» εαυτό της, καθώς είναι το νούμερο ένα προϊόν που «πλαστογραφείται». Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς μόλις το 1% των διακινούμενων προϊόντων της είναι γνήσια, ενώ το 2004 το 18% των προϊόντων-μαϊμού που κατασχέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν Louis Vuitton.

Το 1885 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Λονδίνο ενώ 3 χρόνια αργότερα παρουσίασε τη σειρά Damier canvas. Τον Louis Vuitton ακολούθησε ο Georges Vuitton που έφερε τη σειρά Monogram canvas για να προστατεύσει τη μάρκα από την αντιγραφή. Το 1998 ο Marc Jacobs έγινε Art Director της εταιρίας ενώ το 2003 ο Takashi Murakami έφερε το multicolor monogram canvas που αποτελείται από το μοτίβο σε 33 διαφορετικά χρώματα πάνω σε άσπρο ή μαύρο καμβά.

   

Leave a Reply