Ε-twinning: Ετοιμάζοντας παρουσιάσεις για τους εαυτούς μας

Αυτή την εβδομάδα ετοιμάσαμε παρουσιάσεις για μας!

Το ίδιο θα κάνουν και τα παιδιά από τις άλλες χώρες που συνεργαζόμαστε κι έτσι θα μάθουμε περισσότερα οι μεν για τους δε και το αντίστροφο!

Αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, η κάθε ομάδα ανέλαβε να δημιουργήσει μία σελίδα από τη συνολική παρουσίαση που θα δείξουμε στις άλλες χώρες για να μάθουν περισσότερα για μας! Η πρώτη ομάδα δούλεψε για την παρουσίαση της χώρας μας, η δεύτερη για την περιοχή που ζούμε (την Θράκη και τον Έβρο), η τρίτη για την πόλη μας, το Διδυμότειχο, η τέταρτη για το σχολείο μας και η πέμπτη για την τάξη μας.

Στην αρχή αφιερώσαμε μία ώρα από την Γλώσσα, την Τετάρτη 24/1/2024, ώστε να σκεφτούμε το περιεχόμενο των παρουσιάσεών μας. Κάθε ομάδα συζήτησε και κατέγραψε τις πληροφορίες, τις εικόνες και τους τίτλους που θα έχει η διαφάνειά της μονο με χαρτί και μολύβι. Ως βοηθητικό εργαλείο υπήρχε μια προτεινόμενη λίστα στον διαδραστικό πίνακα, όπου κάθε ομάδα μπορούσε να πάρει ιδέες και κατευθύνσεις για όσα μπορούσε να γράψει. Βοήθησε πολύ μια παλιότερη έκθεση που είχαμε γράψει!

Επειτα από δύο μέρες, την Παρασκευή 26/1/2024, στα εργαστήρια δεξιοτήτων δημιουργήσαμε τις παρουσιάσεις μας με χρώμα, με διάφορες εικόνες, με τίτλους και με μικρές προτάσεις. Το συνεργατικό εργαλείο που αγαπάμε να χρησιμοποιούμε γιατί είναι πολύ εύκολο είναι το Book Creator! Καταρχήν συνδεόμαστε πανεύκολα μόνο μεσω QR code,  χωρίς επιπλέον λογαριασμούς και κωδικούς. Επειτα, αναζητούμε εύκολα εικόνες με ασφαλεια στο διαδίκτυο, μορφοποιούμε ευκολα και απλά τους τίτλους και τα γράμματα, προσθέτουμε φόντο, χάρτες, emoji  για να εμπλουτίσουμε τις παρουσιάσει μας και στο τέλος έχουμε ενα βιβλίο που κάθε σελίδα δημιουργήθηκε και από άλλη ομάδα!

Αρχικά γράψαμε τα πάντα στα ελληνικά και έπειτα μεταφράστηκαν στα αγγλικά. Έτσι θα έχουμε την παρουσίαση σε δύο εκδοχές, την ελληνική και την αγγλική.

Μ.Χ.

 

 

 

Leave a Reply