E-twinning Day: Παρουσιάζοντας το έργο μας σε γονείς, μαθητές και δασκάλους

 

Ολοκληρώνοντας την σχολική χρονιά ετοιμάσαμε μια εμπλουτισμένη παρουσίαση, όπου αναδείξαμε τη διαδρομή της συνεργασίας  μας  με άλλες 3 ευρωπαϊκές χώρες στο 6μηνο e-Twinning   έργο μας.  Αφού κοινοποιήσαμε την πρόσκληση στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, ετοιμαστήκαμε και με λίγες μόνο πρόβες καταφέραμε να φέρουμε μαθητές, δασκάλους και γονείς μπροστά σε όσα ζήσαμε μέσα σε αυτό το ταξίδι. Μέσα από μια πολυμεσική παρουσίαση με χάρτες, στιγμιότυπα και βίντεο οι παρευρισκόμενοι είδαν όσα ζήσαμε, όσα δημιουργήσαμε, όσα μοιραστήκαμε με τους συνεργάτες μας από τα άλλα σχολεία!

Πέρα από την εξιστόρηση των δράσεων που υλοποιήθηκαν δώσαμε μικρές μπουκίτσες γνώσης για τους μικρούς μαθητές, όπως ασφαλής χρήση του διαδικτύου, επιγραμματικές πληροφορίες για το κάστρο της πόλης μας, αλλά και απευθύναμε ρητορικές ερωτήσεις στο κοινό μας, υπο τη μορφή δραματοποίησης, προσπαθώντας να αποδώσουμε περισσότερο το κομμάτι της ψυχικής ανθεκτικότητας του εαυτού μας.

Δείτε στιγμιότυπα και βίντεο παρακάτω:

 

 

 

 

Τα καστροtwinnakia στην ΕΡΤ Ορεστιάδος

 

Την Τετάρτη 22 Μαϊου βρεθήκαμε  στην Ορεστιάδα, στον τοπικό Ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ. Εκεί η δημοσιογράφος του σταθμού κ. Μανάκα μας φιλοξένησε στην καθημερινη εκπομπή της "Μικρόφωνο στο Έβρο" δίνοντας μας βήμα στον ραδιοφωνικό αέρα. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να είμαστε μέσα σε ένα στούντιο και να εκπέμπουμε ζωντανά. Είπαμε  για όσα μάθαμε για το ραδιόφωνο, για όσα ζήσαμε και μας έκαναν εντύπωση από το e-twinning έργο μας και τραγουδήσαμε μαζί με τον κ. Χρήστο Γκρέμο τα δύο τραγούδια που είχαμε ετοιμάσει, το "Όλοι μια  παρέα" και το " Καλό μου Διδυμότειχο".

Μετά το τέλος της εκπομπής  ξεναγηθήκαμε από τους τεχνικούς του σταθμού στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του σταθμού. Μάθαμε για τις κονσόλες ήχου, είδαμε για πρώτη φορά πικ απ και μια τεράστια ανεκτίμητη συλλογή από δίσκους βινυλίου. Άνθρωποι της μουσικής και της ραδιοφωνικής παραγωγής μας μίλησαν με αγάπη για όλα αυτά και τους ευχαριστούμε  θερμά για αυτή την εμπειρία, γιατί όσα μαθήματα και να κάνουμε για το ραδιόφωνο, όσα βιντεάκια κι αν δούμε εντός τάξης, τίποτα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία στο ίδιο το πεδίο δράσης!

Παρακάτω είναι το ηχητικό απόσπασμα που μας παραχώρησε ευγενικά η ΕΡΤ Ορεστιάδος για το αρχείο μας.

 

Εδώ μερικά στιγμιότυπα από την ώρα της εκπομπής:

 

και εδώ στιγμιότυπα από την ξενάγηση στο τεχνικό κομμάτι του σταθμού και στην συλλογή βινιλίου

Μας κέρασαν κιόλας!!🥰

Η φιλοξενία και η ξενάγηση ήταν υπέροχη! Σας ευχαριστούμε θερμά

για την πολύτιμη εμπειρία, κ. Μανάκα, εσάς και την ομάδα σας!!!