Ελληνικά

Νότια Κορέα

Γεια σας παιδιά τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!!!!!! Σήμερα θα σας πω για μια πολύ ενδιαφέρουσα χώρα για εξερεύνηση την Νότια Κορέα. Ας αρχίσουμε.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ:

Στη χώρα ισχύει καθεστώς θρησκευτικής ελευθερίας, οι θρησκευτικές όμως πεποιθήσεις των κατοίκων είναι τόσο ποικίλες, ώστε παρατηρούνται διαφορές ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Η πλειονότητα των κατοίκων (48,6%) είναι πιστοί του χριστιανισμού, ο οποίος εισήχθη σχετικά πρόσφατα στην Κορέα και εκπροσωπούν τη στροφή της χώρας στα δυτικά πρότυπα. Επίσης, υπάρχει μια σημαντική κοινότητα 100.385Μαρτύρων του Ιεχοβά καθώς και 86.170 Μορμόνοι της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Το 47,4% των κατοίκων – και κυρίως οι γυναίκες – είναι πιστοί του βουδισμού. Άλλες μικρότερες θρησκευτικές ομάδες είναι των κομφουκιανιστών (3%, κυρίως άνδρες), των σαμανιστών (0,8%), οι οποίοι απαντούν κυρίως στις αγροτικές περιοχές, και των οπαδών της θρησκείας τσοντόγκιο(0,2%), η οποία συνδυάζει στοιχεία του βουδισμού, του κομφουκιανισμού, του χριστιανισμού και του ταοισμού. Το 1963 εισήχθη στη χώρα η Τάνγκγκα Χακχόε(Κοινωνία Δημιουργίας Αξιών και Γνώσης) του Ιάπωνα βουδιστή Νιτσιρέν, ο οποίος έζησε το 140 αιώνα. Η θρησκεία αυτή τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει αρκετούς ένθερμους υποστηρικτές, οι οποίοι ανήκουν κυρίως στις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις των μεγάλων πόλεων.

 

 

ΓΛΩΣΣΑ:

 

Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η κορεάτικη, η οποία είναι μοναδική γλώσσα και δεν έχει συγγένεια με την κινέζικη και την ιαπωνική και ομιλείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Τα 24 γράμματα χάνγκουλ, που είναι δημιούργημα επιστημονικών μελετών του 15 αιώνα μ. Χ., είναι επίσης μοναδικά. Αποτελούνται από 14 σύμφωνα και 10 φωνήεντα. Είναι 'φωνητικά' γράμματα όπως Ελληνικά και Λατινικά αντίθετα με άλλα γράμματα των ασιατικών χωρών που είναι 'σημασιολογικά' γράμματα δηλ. τα γράμματα εκφράζουν την έννοια και όχι την φωνή. Εξίσου διαδεδομένες είναι η αγγλική. Η τελευταία διδάσκεται στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης και πάνω και χρησιμοποιείται ευρύτατα στο εμπόριο και τις συναλλαγές.

 

EΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Το ποσοστό των εγγράμματων είναι αρκετά υψηλό και υπολογίζεται ότι φτάνει το 98%. Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για την ηλικία των 6-12 χρόνων. Το κράτος επενδύει μεγάλα ποσά στην εκπαίδευση, αφού χρηματοδοτεί περισσότερο από το 75% των εκπαιδευτικών αναγκών. Οι περισσότεροι απόφοιτοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν και στη δευτεροβάθμια, η οποία διαρκεί τρία χρόνια και από αυτούς οι μισοί σχεδόν εισάγονται στα πανεπιστήμια και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια γίνεται με εξετάσεις, οι οποίες είναι αυστηρές και ο συναγωνισμός έντονος. Λειτουργούν ακόμη σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης, κολέγια, παιδαγωγικές ακαδημίες και πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεγαλύτερο από τα οποία είναι το πανεπιστήμιο της Σεούλ.

ΚΟΥΖΙΝΑ:

 

Η κορεατική κουζίνα χρησιμοποιεί στα πιάτα της πάρα πολλά λαχανικά, φιλέτα ψαριού και ρύζι, μαγειρεμένα κυρίως στον ατμό. Χωρίς περιττά λίπη, το φαγητό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, ενώ το γεγονός ότι η ιδέα του έτοιμου σνακ δεν υπάρχει και πολύ στην κουλτούρα τους, καθιστά τη διατροφή τους ιδιαίτερα υγιεινή.

 

Αφήστε μια απάντηση