Ιαπωνία

Γεια σας παιδιά τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!!!!!! Σήμερα θα σας πω για μια ασιατική πολύ όμορφη χώρα την Ιαπωνία. Ξεκινάμε;;;

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

 

Ο Σιντοϊσμός ή Σίντο, γνωστός και ως κάμι-νο-μιτσί, (ιαπωνικά: 神道‎, προφέρεται σίν'τοου) είναι μία θρησκεία στην Ιαπωνία. Οι θρησκειολόγοι την κατατάσσουν ως μία θρησκεία της ανατολικής Ασίας. Οι Σιντοϊστές συχνά τη θεωρούν ως την αυτόχθονα θρησκεία της Ιαπωνίας και ως μία θρησκεία της φύσης.

ΓΛΩΣΣΑ

Η Ιαπωνική (日本語, νιχόνγκο) είναι γλώσσα που ομιλείται από 127 εκατ. ανθρώπους, κυρίως στην Ιαπωνία, αλλά και σε κοινότητες Ιαπώνων μεταναστών σε όλο τον κόσμο. Θεωρείται συγκολλητική γλώσσα και διακρίνεται για το σύνθετο πλέγμα εκφράσεων ευγενίας που απεικονίζουν την ιεραρχική φύση της ιαπωνικής κοινωνίας, με ρηματικούς τύπους και ιδιαίτερο λεξιλόγιο που υποδεικνύει τη σχετική θέση του ομιλητή και του ακροατή. Η δεξαμενή ήχων της Ιαπωνικής είναι σχετικά μικρή και διαθέτει ένα λεξικογραφικά διακριτό σύστημα τόνων (έντασης φωνής). Το ιστορικό αρχείο της γλώσσας ανάγεται στον 8ο αιώνα, όταν συντέθηκαν τα τρία μείζονα έργα της αρχαίας ιαπωνικής.

Page from the Man'yōshū

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Οι μαθητές στην Ιαπωνία δεν γράφουν διαγωνίσματα μέχρι την ηλικία των 10 ετών. Γράφουν απλά μερικά μικρά τεστ. Ο στόχος του σχολείου τα τρία πρώτα χρόνια δεν είναι η γνώση, αλλά η εκμάθηση καλών τρόπων και η ανάπτυξη του χαρακτήρα τους. Τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τους άλλους ανθρώπους και να είναι ευγενικοί με τα ζώα και την φύση.

Επίσης, μαθαίνουν να είναι γενναιόδωροι, συμπονετικοί και γεμάτοι κατανόηση. Εκτός από αυτά, τα παιδιά διδάσκονται τις έννοιες της δικαιοσύνης και του αυτο-ελέγχου.

10 χαρακτηριστικά του Ιαπωνικού εκπαιδευτικού συστήματος που το κάνουν κορυφαίο στον κόσμο

 

 

ΚΟΥΖΙΝΑ

 

Η ιαπωνική κουζίνα περιλαμβάνει τα τοπικά και παραδοσιακά τρόφιμα της Ιαπωνίας, τα οποία έχουν αναπτυχθεί μέσα από αιώνες πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών. Η παραδοσιακή κουζίνα της Ιαπωνίας (ιαπωνικά: ουασόκου) βασίζεται στο ρύζι με σούπα μίσο και άλλα πιάτα. Υπάρχει έμφαση στα εποχικά συστατικά. Τα συνοδευτικά πιάτα αποτελούνται συχνά από ψάρια, τουρσί και λαχανικά μαγειρεμένα σε ζωμό. Τα θαλασσινά αποτελούν κοινή συνήθεια, συχνά στη σχάρα, αλλά σερβίρονται ωμά ως σασίμι ή σούσι. Τα θαλασσινά και τα λαχανικά είναι επίσης τσιγαρισμένα σε ένα ελαφρύ κτύπημα, όπως το τεμπούρα. Εκτός από το ρύζι, τα βασικά τρόφιμα περιλαμβάνουν ζυμαρικά, όπως το σόμπα και το ούντον. Η Ιαπωνία έχει επίσης πολλά σιγοβρασμένα πιάτα, όπως προϊόντα ψαριών σε ζωμό, που ονομάζονται όντεν, ή βόειο κρέας στο σουκιγιάκι και το νικουτζάγκα.

Ιστορικά επηρεασμένη από την κινεζική κουζίνα, η ιαπωνική κουζίνα είναι ανοικτή σε επιρροές από τη δυτική κουζίνα στη σύγχρονη εποχή. Πιάτα εμπνευσμένα από ξένα τρόφιμα - ιδίως κινέζικο φαγητό - όπως ράμεν και γκιόουζα, καθώς και τρόφιμα όπως μακαρόνια, κάρυ και χάμπουργκερ, έχουν υιοθετηθεί με παραλλαγές για τις ιαπωνικές γεύσεις και συστατικά. Παραδοσιακά, οι Ιάπωνες αποφεύγουν το κρέας λόγω του βουδισμού, αλλά με τον εκσυγχρονισμό της Ιαπωνίας τη δεκαετία του 1880, πιάτα με βάση το κρέας όπως το τονκάτσου και το γιακινίκου έχουν γίνει συνήθη. Η ιαπωνική κουζίνα, ιδιαίτερα το σούσι, έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Leave a Reply