κλιματολογικές

Ως κλιματολογικές φυσικές καταστροφές εννοούνται οι  ακραίες θερμοκρασίες, οι ξηρασίες, οι δασικές πυρκαγιές καθώς και η δυσφορία από τα παραπάνω. Στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές, ως κλιματική αλλαγή ορίζεται ειδικότερα η μεταβολή στο κλίμα, που οφείλεται άμεσα ή έμμεσα σε ανθρώπινες δραστηριότητες.

πηγή: adaptivegreece αλλάζουμε κλίμα: ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

"Τα τελευταία χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης περιστατικών φυσικών καταστροφών (αιφνίδιες πλημμύρες, έντονες χιονοπτώσεις, πυρκαγιές, θυελλώδεις άνεμοι, κατολισθήσεις, καταιγίδες, παγετοί, χιονοπτώσεις, καύσωνας κλπ έχει αυξηθεί ραγδαία, γεγονός που οφείλεται και στην όξυνση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον το μέγεθος των καταστροφών αυτών και κατ’ επέκταση ο αριθμός των ζημιών, που αυτές προκαλούν έχουν σημειώσει δραματική αύξηση.."

"Προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας ως 5 βαθμούς στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες, σε συνδυασμό με σημαντική αύξηση στον αριθμό των ημερών με καύσωνα, τη μείωση στο ποσοστό της βροχόπτωσης και την αξιοσημείωτη άνοδο της στάθμης της θάλασσας"

 

Δυσφορία εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής:

Δυσφορία εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας, του νέφους σκόνης, του καύσωνα, της υγρασίας στις παράκτιες περιοχές...

 

Η Πύρρα και ο Δευκαλίωνας

Leave a Reply