Ελληνικά

NIFFLERS and BOWTRUCKLES

BOWTRUCKLES                                                                                                                    Το Bowtruckle, το οποίο τρώει έντομα, είναι ένα ειρηνικό και έντονα ντροπαλό πλάσμα, αλλά αν το δέντρο στο οποίο ζει απειλείται, είναι γνωστό ότι έπεσε πάνω στον ξυλοκόπο ή τον χειρουργό που προσπαθεί να βλάψει το σπίτι του και να χάσει τα μάτια του με τα μακριά, αιχμηρά δάχτυλά του. Μια προσφορά από ξυλάκια θα ηρεμήσει το Bowtruckle αρκετά για να αφήσει μια μάγισσα ή μάγο να αφαιρέσει το ραβδί από το δέντρο της.

Το Bowtruckle ήταν ένα μαγικό θηρίο με μέγεθος χεριού, που τρώει τα έντομα, με μακριά αιχμηρά δάχτυλα (δύο σε κάθε χέρι), καστανά μάτια και μια γενική εμφάνιση μιας φιγούρας με επίπεδη όψη από φλοιό και κλαδιά, τα οποία εξυπηρετούσαν καλά ως καμουφλάζ στο φυσικό περιβάλλον του. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν.

 

Το Niffler  ήταν ένα μαγικό θηρίο με μακρύ ρύγχος και ένα παλτό από μαύρη, αφράτη γούνα. Προσελκύστηκαν από λαμπερά πράγματα, τα οποία τα έκαναν υπέροχα για τον εντοπισμό θησαυρού, αλλά αυτό σήμαινε επίσης ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφή εάν διατηρηθούν (ή να χαλαρώσουν) σε εσωτερικούς χώρους.

Οι μαθητές στο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry έμαθαν για την τάξη Nifflers in Care of Magical Creatures , μια επιλογή που θα μπορούσε να επιλεγεί κατά το τρίτο έτος της εκπαίδευσής τους.

Οι Nifflers ανατέθηκαν στους Curse-Breakers από τον Gringotts Head Goblin για να τρυπήσουν υπόγεια σε αναζήτηση θησαυρών κρυμμένων σε καταραμένους ιστότοπους.

FAWKES the PHEONIX

Ο Θρυλικός Φοίνιξ

Art by https://sandara.deviantart.com/

Λίγα πλάσματα πλησιάζουν τον φοίνικα σε ομορφιά και χάρη. Τα πλούσια φτερά του, είτε στα χρώματα του ουράνιου τόξου, είτε έντονα κόκκινα και πορτοκαλιά, τον κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ όλα τα άλλα πτηνά. Η άλως γύρω απ’ το κεφάλι του, επτάκτινη σαν τον ήλιο, τον στέφει δίκαια βασιλέα των ουρανών. Κι όμως, είναι μάλλον η ικανότητα του ν’ αναγεννιέται μέσα απ’ την ίδια του την τέφρα ή μέσα απ’ το αποσυντιθέμενο κορμί του, που καθιστά τον φοίνικα αθάνατο στον παγκόσμιο νου και τη μυθολογία.

 

Από την Ελληνική μυθολογία, στην Αρχαία Αίγυπτο, σε Χριστιανικά χειρόγραφα, ακόμη και σε σύγχρονες μυθολογικές καταγραφές, παραμύθια και μελέτες, δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η προέλευση του ονόματος του Φοίνικα.

Art by Christos Karapanos, https://amorphisss.deviantart.com/