προτάσεις βιβλίων & δημιουργία ιστολογίου

καλησπέρα σε όλες! θα σας προτείνω κάποια βιβλία που έχω διαβάσει για να τα ρίξετε μια ματιά αν βεβαίως το επιθυμείτε:

 

νούμερο 1: ένα παιδί από το πουθενά (της άλκης ζέη)

άλλο ένα αριστούργημα από την πολυαγαπημένη μας άλκη ζέη που απεβίωσε σχετικά πρόσφατα. η ιστορία μιλάει για ένα δεκάχρονο παιδί τον ίκαρο που ζει με την θεία του ελένη-ιοκάστη σε ένα διαμέρισμα στο παγκράτι. δέχεται εκφοβισμό από τους συμμαθητές του χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος το γιατί. γνωρίζει φίλους που συχνά είναι και ενήλικες. εκτυλίσσεται η καθημερινότητά του μέσα σε αυτό το βιβλίο και, πιστέψτε με, είναι συναρπαστική.

 

νούμερο 2: το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί (του σπύρου γιαννακόπουλου)

από τον τίτλο και μόνο πιστεύω πως σας δημιούργησε την αίσθηση ότι θα είναι καμιά βλακεία για πεντάχρονα, αντιθέτως, περιλαμβάνει πολύ δράση και ασυνήθιστα γεγονότα. η υπόθεση έχει ως εξής, η νεφέλη βαριέται στο ύψιστο από τότε που έφυγαν οι φίλοι της για τις καλοκαιρινές διακοπές. αναπολεί την ημέρα που κατασκεύασαν τα ξύλινα σπαθιά τους και τις "περιπέτειες" που έζησαν μαζί, μέχρι που θα χτυπήσει την πόρτα της ένας απρόσμενος επισκέπτης και θα την οδηγήσει σε εξωπραγματικές περιπέτειες.

 

νούμερο 3: νινέτ (της ζώρζ σαρή)

το διάβασα πρόσφατα και ξετρελάθηκα. εξιστορεί τη ζωή της μικρής ελένης-μαρίας (τη φωνάζουν νινέτ), μισή ελληνίδα, μισή γαλλίδα που έζησε στην περίοδο της γερμανικής κατοχής (;). ταξίδεψε σε πολλά μέρη για πολεμικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, ακόμη γα να γνωρίσει τους συγγενείς της. από την οδησσό που γεννήθηκε έως  τη σενεγάλη όπου μεγάλωσε η μητέρα της, ανακαλύπτει για τις ρίζες της, ερωτεύεται, κάνει γνωριμίες, μέχρι που θα έρθει η μέρα του γάμου της στην αθήνα.

 

αυτά, γράψτε μου για παρτ 2.

 

επίσης το βίντεο γα τη δημιουργία ιστολογίου που μου ζήτησε η ερμοφίλη: https://www.youtube.com/watch?v=XVU758yZKcg

καλή συνέχεια, σας αγαπώ!

 

6 comments on “προτάσεις βιβλίων & δημιουργία ιστολογίου

  1. Τέλειες ιδέες, ευχαριστούμε πολύ! <3 Μεγαλύτερο ενδιαφέρον μου κίνησε το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί οπότε ίσως το δοκιμάσω!

Leave a Reply