ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ-ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΔΙΑ

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδος και το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία,την  Κύπρο, και την Κορσική. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες. Βρέχεται βόρεια από το Κρητικό Πέλαγος και νότια από τοΛιβυκό πέλαγος

Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία. Κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. ήκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός με το βασιλιά Μίνωα,  με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό,τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά .

Έχει τέσσερις νομούς τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασίθι και το Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο θα συναντήσει κανείς το παλάτι του βασιλιά Μίνωα και την Κνωσσό.

Στο Ρέθυμνο θα μαγευτεί ο κάθε επισκέπτης με το Ενετικό Λιμάνι, το Ενετικό Κάστρο της Φορτέτζας , το Φοινικόδασος και τη Μονή Πρέβελη, το Αρκάδι.

Στα Χανιά υπάρχει το Ουν ΚαΠί και το Γιαλί Τζαμισί, οι Ταφοί των Βενιζέλων και το Ενετικό Λιμάνι ,το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, τον Μπάλο και τη Γραμβούσα όπου ενώνονται οι θάλασσες, και τέλος στον τέταρτο νομό, στο Λασίθι της Κρήτης θα δει κάποιος το Οροπέδιο Λασιθίου με τα αιολικά πάρκα και τους γραφικούς ανεμόμυλους, το Κανάλι του Αγίου Νικολάου, το ανάκτορο της Ζάκρου,, τη Χρυσή και το Γαϊδουρονήσι,τη Σπιναλόγκα.

File written by Adobe Photoshop¨ 4.0

Leave a Reply