Συστατικα:
- 225g. μαλακο βουτυρο
- 210g. μαυρη ζαχαρη
- 100g. κανονικη ζαχαρη
- 2 αυγα
- 1 πακετακι ζαχαρη βανιλιας
- 350g. αλευρι
- 1/2 μαγειρικη σοδα
- 1 μικρο κουταλακι ζαχαρη
- 340g. σοκολατα κουβερτουρα, κομμενη σε μικρα κομματια
Προετοιμασια:
- Βαλτε το βουτυρο με την μαυρη ζαχαρη και την κανονικη και ανακαταψτε καλα. Προσθεστε τα αυγα και την βανιλια.
- Ανακατεψτε το αλευρι, την μαγειτικη σοδα και το αλατι σε ενα μπολ και υστερα προσθεστε σιγα σιγα το μιγμα απο το αλευρι στο μπολ με το βουτυρο και την ζαχαρη, ανακατεψτε σιγα. Μετα προσθεστε την σοκολατα και ανακατεψτε με ενα κουταλι.
- Τυλιξτε το μπολ με ζελατινα και βαλτε το για 3 ωρες στο ψυγειο. Βγαλτε το μειγμα απο το ψυγειο και αφηστε τον 45 λεπτα να μαλακωσει. Προθερμανετε τον φουρνο στους 175° και ψηστε τα μπισκοτα για
10-12 λεπτα, αφηστε τα να κρυωσουν για 10 λεπτα πριν τα βγαλετε απο το ταψι.
Tip: αν θελετε να ψησετε τα μπισκοτα αμεσως αντι να τα βαλετε στο ψυγειο, αντι για 350g. αλευρι θα βαλετε 385g. Επισης αντι να βαλετε παραπανω αλευρι μπορειτε να σχηματισετε το μειγμα σε μικρα μπαλακια και να τα βαλετε για 20 λεπτα στην καταψιξι και υστερα να τα ψισετετε
αυτη ειναι η αγαπημενη μου συνταγη για μπισκοτα.
την φτιαχνω συχνα με την αδερφη μου. επισης μας αρεσει να βαζουμε
και κομματακια σοκολατας πανω στα μπισκοτα πριν τα ψησουμε.
Recent Comments