Ανοικτή βιβλιοθήκη

Στο διαδίκτυο υπάρχουν δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία - παραμύθια για να διαβάσετε και να ακούσετε στον ελεύθερό σας χρόνο. Μπορείτε να βρείτε μερικά πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.openbook.gr/menoume-spiti/

Επίσης, μπορείτε να ψάξετε βιβλία και εδώ:

https://www.openbook.gr/category/literature/children/

 

Ανακύκλωσε, διάβασε, παίξε, δες και κέρδισε πόντους!

Και τώρα που υπάρχει παραπάνω ελεύθερος χρόνος, ας τον εκμεταλλευτούμε για το καλό του περιβάλλοντος! Μην ξεχνάτε ότι στη σελίδα του Δήμου Ορεστιάδας, στο followgreen, μπορείτε να διαβάσετε άρθρα, να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε κουίζ, να παρακολουθήσετε βίντεο, να καταχωρήσετε την ανακύκλωση που κάνετε και να συγκεντρώσετε όλο και περισσότερους πόντους επιβράβευσης. Μετά, μαζί με τους γονείς σας, υπάρχει η δυνατότητα να δωρίσετε πόντους στο σχολείο μας!

https://www.followgreen.gr/orestiada

 

Γιατί ο κορωνοϊός μας έκλεισε στο σπίτι;

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε για ποιον λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να καθόμαστε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας και τι πρέπει να κάνουμε ή να μην κάνουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=U3yBQIFsnNA&t=8s&fbclid=IwAR1Rn8Yizb1wrxqvjNJomcmK3rZwjpSos_XIHYfBrL1LE0WTRW1IgyPgkbc

Διαγωνισμός Δημιουργικής απασχόλησης

Ο δήμος Ηλιούπολης, στηρίζοντας την προσπάθεια για περιορισμό μετακινήσεων, δίνει κίνητρο στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν στο σπίτι και να απασχοληθούν δημιουργικά, προκηρύσσοντας διαγωνισμό, με θέμα τις κοινωνικές επιδράσεις του Κορωνοϊού.

Μπορείτε κι εσείς να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό αυτό και να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.monopoli.gr/2020/03/18/paidi/378738/menoume-spiti-dimiourgika-diagonismos-dimou-ilioupolis-gia-mathites-olon-ton-vathmidon/

Καλή επιτυχία παιδιά!!!

Skip to toolbar