Λέμε “ΟΧΙ” στο bullying!

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο και αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για να ενημερωθούν τα παιδιά όλων των ηλικιών  για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών.

Τα παιδιά που κινδυνεύουν περισσότερο να θυματοποιηθούν είναι αυτά που για κάποιο λόγο διαφέρουν από τους συνομηλίκους. Ακόμα, είναι παιδιά που δυσκολεύονται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και παρουσιάζονται αδύναμα. Είναι επίσης παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και κατάθλιψη. Είναι λιγότερο δημοφιλή, έχουν λίγους ή καθόλου φίλους και δυσκολεύονται στις διαπροσωπικές σχέσεις. Φυσικά, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι απλώς ενδείξεις. Θύμα μπορεί να αποτελέσει οποιοσδήποτε και αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με την επιλογή του θύτη.

Με σύνθημά μας “Βάλε και εσύ ένα χεράκι για να σταματήσει το bullying”, η "Μαθητική Βιβλιοθήκ-e" συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 2 παιδικά βιβλία e-books και 3 ενημερωτικά εγχειρίδια για γονείς και παιδιά που πρέπει να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι ώστε να μάθουν περισσότερα για το σχολικό εκφοβισμό αλλά και για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν τυχόν περιστατικά bullying εντός ή εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Παρακολουθήστε 5 εποικοδομητικές ταινίες για το bullying

1. Σχολικός Εκφοβισμός

(click στην εικόνα)

2. ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ              3. ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

2 παιδικά παραμύθια για το Bullying


 

 

(click στις εικόνες)

 

 

Leave a Reply