Εργασία Ιωάννου

Το αγαπημένο μου μέρος είναι η Αθήνα. Πρόκειται για μια ιστορική πόλη, αφού από τα αρχαία χρόνια ήταν ένα σπουδαίο κέντρο πολιτισμού και μια πανίσχυρη πόλη - κράτος. Άλλωστε, η Αθήνα ήταν εκείνη που γέννησε την δημοκρατία. Σύμφωνα με την μυθολογία το όνομα της τον πήρε από την θεά Αθηνά. Ας μην ξεχνάμε ότι φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες το 1896 και 108 χρόνια αργότερα το 2004. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 και είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ελλάδας. 

Φυσικά το πρώτο μέρος που προτείνω να επισκεφτείτε είναι η Ακρόπολη για να δείτε τον Παρθενώνα. Στη συνέχεια θα μπορούσατε να περάσετε μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, στο Σύνταγμα και να κάνετε μια ωραία βόλτα στο Λυκαβηττό λόφο για να απολαύσετε την θέα της Πόλης. Αν τώρα σας αρέσουν τα γραφικά σοκάκια πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε την Πλάκα και το Μοναστηράκι. Αξίζει σίγουρα να πάτε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσετε από κοντά τα σπουδαία έργα τέχνης!

Πηγές: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1, https://www.google.com/search?q=%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1&tbm=isch&ved=2ahUKEwiIiNzZ1tXvAhXmx7sIHR3VCSUQ2-cCegQIABAA&oq=%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1&gs_lcp=CgNpbWcQA1CctwxYnLcMYOW3DGgAcAB4AIABAIgBAJIBAJgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=aN9hYIi0OeaP7_UPnaqnqAI&bih=730&biw=1517#imgrc=zjC3Or2U6q8vMM 

 

 

 

One Comment on “Εργασία Ιωάννου

Leave a Reply