Λουλούδια – Ημέρα 2η

Η ψηφιακή μας τάξη γέμισε λουλούδια! Και μας αρέσει τόοοοσο πολύ αυτό!!! Πώς όμως δημιουργήθηκαν τα λουλούδια αυτά; Ας μάθουμε όλοι μαζί!

Δραστηριότητα 1η:

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείς να δεις με ποιο τρόπο από ένα τόσο δα μικρό σποράκι γεννιέται ένα φυτό!

 

Δραστηριότητα 2η:

Και τώρα που είδες την εξέλιξη από το σπόρο στο λουλούδι, μπορείς να εκτυπώσεις το φύλλο εργασίας που θα βρεις παρακάτω, να κόψεις τις εικόνες και να τις κολλήσεις στα κουτάκια με τη σωστή σειρά, ώστε να δείξεις την εξέλιξη αυτή!

https://files.e-me.edu.gr/s/bFeTZ3wfgDHcmiH

 

Δραστηριότητα 3η:

Θέλεις να παίξεις και ένα πολύ ωραίο παιχνίδι; Σύρε τις εικόνες στη σωστή σειρά και όταν ολοκληρώσεις το παιχνίδι, στείλε μας το σκορ σου!

 

Δραστηριότητα 4η:

Θέλεις να δημιουργήσεις κι εσύ το δικό σου φυτό; Κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και προσπάθησε να δώσεις φως και νεράκι στο φυτό σου, ώστε να το δεις να μεγαλώνει και να ανθίζει!

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/10811

 

Δραστηριότητα 5η:

Αφού έμαθες τόσα πολλά για η φωτοσύνθεση και την ανάπτυξη των φυτών, ήρθε η ώρα για ένα ενδιαφέρον πείραμα!
Διακόσμησε δύο γλάστρες με χρώματα ή με διάφορα υλικά της αρεσκείας σου. Φύτεψε στις γλάστρες σπόρους από λουλούδια. Τοποθέτησε τη μία γλάστρα στο μπαλκόνι όπου υπάρχει το φως του ήλιου και τη δεύτερη στη σκιά. Φρόντιζε να ποτίζεις τακτικά τους σπόρους σου!

Ποιο λουλούδι εκτιμάς ότι θα αναπτυχθεί πιο γρήγορα; Μόλις περάσουν μερικές μέρες κατέγραψε τις παρατηρήσεις σου σχετικά με την ανάπτυξη των λουλουδιών, σύγκρινε τα αποτελέσματα και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Συμπλήρωσε στον παρακάτω πίνακα ΝΑΙ ή ΟΧΙ ανάλογα με το λουλούδι που αναπτύχθηκε περισσότερο.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΣΤΟ ΦΩΣ
ΣΤΗ ΣΚΙΑ

Καλή διασκέδαση! 

Leave a Reply